Nog één dag te gaan in Keukenhof

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het voorjaar van 2019 is weer voorbij. Op 21 maart, exact de eerste dag van de lente, opende het wereldberoemde park in Lisse de deuren voor de ruim 1 miljoen bezoekers die in de daarop volgende 8 weken langs zouden komen. Vandaag om 19.30 gaan diezelfde deuren weer dicht om pas weer op 26 maart 2020 weer open te gaan.

Hoeveel het er exact zijn geworden zullen we de komende dagen zeker horen, maar dat er records gesneuveld zijn is duidelijk. Met name het afgelopen Paasweekend was indrukwekkend. Het stralende zomerweer in combinatie met de spreekwoordelijke bloemenpracht in het voormalige tuintje van Jacoba van Beieren zorgde ervoor dat er in vier dagen tijd maar liefst 200.000 mensen de kassa’s van Keukenhof passeerden. Zoveel mensen dat de directie van Keukenhof zelfs via de media moest oproepen vooral niet meer naar het bloemenpark te komen omdat alle wegen rond Lisse waren vastgelopen en er geen plekje meer op de parkeerterreinen te vinden was.

En nu, nu ligt ’t weer achter ons. Dat wil zeggen: nog één dag te gaan! En dan sluiten de poorten weer tot 26 maart 2020. Maar om vooral niet te vergeten hoe mooi het was en hoe mooi het ook volgend jaar weer zal worden hier nog even een fleurige fotografische terugblik.  

Reacties