Verhalen uit het gedenkpark tijdens Weekend van de Begraafplaats

Foto: Wim Meijer Fotografie

Gedenkpark Westerveld organiseert wandelingen langs bijzondere monumenten en plekken in het gedenkpark; wandelingen onder leiding van een gids en boordevol verhalen.

Van 24 t/m 26 mei vindt het landelijke Weekend van Begraafplaats plaats, met dit jaar als thema ‘een plek vol verhalen’. Gedenkpark Westerveld zit boordevol verhalen en organiseert daarom bijzondere wandelingen op 26 mei, waar iedereen aan kan deelnemen. De wandelingen – onder leiding van deskundige gidsen – voeren langs bijzondere monumenten en plekken in het gedenkpark. De wandelingen duren 1 tot 1,5 uur en starten vanuit De Dennenzaal, tussen 11.00 en 15.00 uur.Verhalen achter de monumenten
“Westerveld heeft een enorme historie en daar horen natuurlijk ook veel bijzondere verhalen bij”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Wij nemen iedereen op 26 mei graag mee langs onze mooie gedenkplekken en vertellen de verhalen erachter. Die verhalen gaan over monumenten die bijzonder zijn vanwege hun karakter of cultuurhistorische waarden. Maar ook over de bekendheid van de overledene, want veel bekende mensen vonden op Westerveld hun laatste rustplaats.

We willen het publiek graag op een laagdrempelige manier laten zien wat voor moois we te bieden hebben. Iedereen is welkom om de schoonheid en historie van ons park te ervaren.”
Weekend van de Begraafplaats
Dit jaar wordt voor de zesde maal het Weekend van de Begraafplaats georganiseerd. De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB), stichting Terebinth en de Branche Vereniging OndernemersBegraafplaatsbeheer (BVOB) faciliteren deze gebeurtenis. Het initiatief voor het Weekend komt van de ASCE, de Association of Significant Cemeteries in Europe. Bij deze organisatie zijn 179 begraafplaatsen uit 22 Europese landen aangesloten – waaronder ook Westerveld (als eerste begraafplaats van Nederland). De ASCE stelt als doel om de Europese begraafplaatsen onder de aandacht te brengen als fundamenteel onderdeel van ons erfgoed.

Reacties

Cookieinstellingen