Ezels en Kwasten 2019 sluit af met alleen maar winnaars

Foto: Wim Meijer Fotografie

Zaterdagavond 25 mei beleefde het kunstevenement ‘Ezels en Kwasten’ in Wijk aan Zee zijn finale in Dorpshuis De Mondriaan met de expositie van alle kunst die gedurende de voorgaande 10 dagen tot stand was gekomen en met de daarop volgende prijsuitreiking en kunstveiling in Café de Zon.

Het was voor de 18e keer dat Ezels & Kwasten Wijk aan Zee weer veranderde van kustdorp tot kunstdorp! Een ruime week werd er overal in het dorp geschilderd en getekend, gefotografeerd en nagedacht over het thema: “Cultural Connection”. Dit gebeurde door kunstenaars, niet alleen uit Nederland, maar ook uit Tsjechië, Roemenië, Moldavië en Duitsland.

Voor het thema “Cultural Connection” werd gekozen omdat het alweer 20 jaar geleden is dat Wijk aan Zee met een aantal dorpen uit Europa, een verbinding is aangegaan en contact heeft met de zogenaamde “Cultural Villages”!

In de prijzen
De afsluiting van Ezels en Kwasten in Café de Zon kende ook dit jaar weer louter winnaars. Allereerst winnaars bepaald door de professionele jury onder voorzitterschap van wethouder Brigitte, geassisteerd door Henk Sentel, kunstenaar uit Heemskerk en Marcella van Zanten, kunstenares uit Amsterdam. De eerste prijs ging naar Arlet Hamel, de tweede prijs naar Valeria Barbas en derde prijs werd toegekend aan Hans Goedhart.Verder waren er ook 2 publieksprijzen. Hiervoor was gestemd tijdens de expositie in de Moriaan. Het publiek ging voor een prachtig klein werk van strand en zee met mooie wolkenlucht en kiters van Ernie Gerrits, en voor het werk “Gekke meiden”, gemaakt van kalebassen en klei van Nicolette Gerritsen.

Hieronder een uitgebreid fotografisch overzicht van de hoogstaande resultante van Ezels en Kwasten 2019

Reacties