55+

Heb ik een toeter op mijn scootmobiel of op mijn waterscooter?

Vandaag werd op het circuit van Zandvoort voor de tweede keer het NK Scootmobiel georganiseerd. Teams uit iedere provincie, elk bestaande uit 6 personen, gingen met elkaar de strijd aan. En presteert Max Verstappen het beste bij regen, bij de deelnemers aan deze ludieke race was dat niet anders.

Bepaald geen strandweer woensdag de 12e juni 2019. Wel Formule 65+races op het Zandvoortse circuit met snelheidsduivels die er niet voor terugdeinsden de (weer)goden te verzoeken. Hun banden met grip op de natte baan.

Snelheidsduivels in scootmobiels. Fanatiek als een Red Bull in hun voertuigje. Max Verstappen evenaren met ‘Max’ 8 km per uur. In tegenstelling tot de scootmobielraces van 2018 werd deze maximum snelheid om veiligheidsredenen ingesteld. Vorig jaar gebeurden er namelijk enkele ongelukken doordat de voertuigjes door een te hoge snelheid in de bocht omsloegen en hun berijders gewond raakten. Het Rode Kruis was uiteraard present, maar hoefde uitsluitend te worden in gezet als Eerste Hulp Bij Overstromingen. Wat een water viel er….Ondanks de constante regen en nu en dan ook harde windvlagen tijdens de wedstrijden gingen de scootmobielers er fanatiek voor. De organisatie had voor plastic poncho’s gezorgd. Ca. 50 meter na de start moesten de deelnemers al rijdend een tennisbal oppikken vanaf een wegmarkerings-pion. (zie hieronder) Omdat alle scootmobiels qua snelheid dus allemaal tot 8 km p/u waren begrensd, kon met name daar het verschil in voorsprong worden gemaakt…… Ook de aanwezige pers kon gebruik maken van een poncho. Een onderwatercamera was ook handig geweest deze middag. Het scheelde verdorie maar zo’n stukje (volgens de dame hieronder)Allemaal dromen van die fel begeerde bekers, de champagne en racebuggy’s

Onder andere onderstaande dame won tijdens de voorraces. Toch waren er uiteindelijk alleen mannelijke winnaars  De heer Havelaar uit Ede werd eerste en daarmee scootmobiel-kampioen van Nederland 2019. De heer Jansen uit Eindhoven werd tweede en de heer Hofman uit Utrecht een goede derde.

Reacties