Fotoverhaal #7: Géén ‘stekebeest’

Foto: Wim Meijer Fotografie

Een nieuwe rubriek op Nieuws.nl: Fotoverhaal. Regelmatig een bijzondere foto (of serie foto’s) met een even zo bijzonder verhaal, niet alleen van de redactie maar ook van de lezers/bezoekers. Stuur ook jouw foto en verhaal naar Nieuws.nl

Fotoverhaal #7: Géén ‘stekebeest’

Menigeen vraagt ’t zich af bij het zien van een foto van een libel: is hier sprake van een ‘stekebeest’? Welnu, laat ik iedereen maar even uit de droom helpen: Nee, libelles steken niet! Ze beschikken namelijk niet over een angel.

Wat ze wèl hebben zijn kaken, waarmee ze kleine insecten fijnkauwen. Deze kaken zijn echter niet krachtig genoeg om door de mensenhuid heen te bijten. Alleen de ‘grote keizerlibel’ (ruim 8 centimeter groot) zou misschien een klein sneetje kunnen veroorzaken. Maar dan moet je wel bijna zelf je vinger tegen zijn kaken aanzetten.

De libel op de foto maakt echter geen schijn van kans. Deze azuurwaterjuffer is slechts 3,5 centimeter groot, met een spanwijdte van ongeveer 5 centimeter en heeft in zijn korte leventje van circa 4 weken wel wat anders te doen dan ‘mensen pesten’: Zorgen voor het voortbestaan van het libelle-geslacht.-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-

Stuur ook jouw foto en verhaal in voor onze nieuwe rubriek op Nieuws.nl: ‘Fotoverhaal’

In deze rubriek zijn we op zoek naar bijzondere foto’s met daarbij een even zo bijzonder verhaal. De redactie van Nieuws.nl zal regelmatig een ‘Fotoverhaal’ plaatsen, maar nòg leuker is als ook de lezers/bezoekers van Nieuws.nl foto’s met verhalen gaan insturen.

Insturen van een foto met verhaal kan naar [email protected] (op de plaats van gemeente zet je jouw gemeentenaam (keuze uit: Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Castricum, Velsen, Alkmaar, Haarlem, Haarlemmermeer, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort)

Foto’s moeten een minimaal formaat hebben van 1200 x 800 pixels. De redactie beoordeeld vooraf de foto’s en verhalen op geschiktheid voor publicatie.

Reacties