55+

Bibliotheek IJmond Noord krijgt drieduizend euro voor zomeractiviteiten voor senioren

Foto: Bibliotheek IJmond Noord

Bibliotheek IJmond Noord heeft de subsidie gekregen om tijdens de zomer zes activiteiten voor senioren te organiseren. De financiële bijdrage is beschikbaar gesteld door het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.

De inhoud van de activiteiten ligt nog niet vast. Daarom vraagt Bibliotheek IJmond Noord om tips en ideeën voor de invulling van de activiteiten. Wat wel vast ligt is dat de activiteiten steeds beginnen met een gezellige koffie gecombineerd met een boekentafel rond het thema van de dag.

Tips en ideeën voor activiteiten van harte welkom!
Verder stapt men drie van de zes keer vervolgens in de bus, op naar… ? Bijvoorbeeld het Forteiland, Museum Kennemerland, het Huis van Hilde in Castricum of het Zee- en havenmuseum in IJmuiden. Bij bibliotheek IJmond Noord hoopt men dat de deelnemers hun voorkeur uitspreken.

De andere drie middagen wordt na de koffie en de boekentafel geen uitstapje gemaakt maar maakt men het ‘binnenhuis’ gezellig. En ook hier geldt weer dat tips welkom zijn. Workshops, een lezing door een aansprekende schrijven, luisteren naar een artiest (denk bijvoorbeeld aan Willeke Alberti), men mag ’t zeggen.

Alle ideeën kan men inleveren bij de medewerkers in de bibliotheek of mailen naar b[email protected]. Ook is het mogelijk om te bellen naar 0251-228591 of een berichtje plaatsen op de facebookpagina van de bibliotheek. Met de binnengekomen tips en suggesties gaan de medewerkers van de bibliotheek hun best doen om een leuk programma samen te stellen. De bibliotheek organiseert de activiteiten in juli en augustus samen met Stichting Welzijn Beverwijk.

Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo
De gezamenlijke financiële bijdrage is beschikbaar gesteld door het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo. Deze fondsen streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. De bijdrage is toegekend om ouderen samen een leuke vakantieperiode te laten beleven en zo eenzaamheid onder ouderen in deze periode te verminderen.

Reacties