Beverwijkse Breestraat een hele dag ultiem truckersdomein

Foto: Wim Meijer Fotografie

Gisteren, zaterdag 15 juni, werd in Beverwijk een open Transport en Logistiek dag georganiseerd. Dat betekende dat de Breestraat voor één dag het domein was voor talloze trucks, trekkers, vrachtwagens en oldtimers.

Al vroeg in de ochtend, zo rond 07.00 uur, werden al de eerst trekkers neergezet op de Breestraat. Terwijl de regen nog met bakken omlaag kwam vonden meer dan 50 trekkers en kraanwagens van diverse bedrijven, alsmede een podiumwagen hun plek, zodat alles en iedereen paraat was op het moment dat de winkels hun deuren openden.

Met deze open dag toonde Beverwijk zich aan het grote publiek als zijnde een grootste knooppunten in transport en logistiek. Daarbij toonden de deelnemende bedrijven zich niet alleen als pure professionals op hun vakgebied, maar ook als sociale ondernemers. Zo legde ieder deelnemend bedrijf geld in, wat uiteindelijk werd bestemd voor een goed doel, in dit geval de Stichting Globetruckers, voor de organisatie van de Truckrun.

Doorkomst in Noordwijk aan Zee van de Truckrun in 2017

Truckrun
De Truckrun is een jaarlijks evenement, waarbij zo rond de 125 trucks, begeleid door een groot aantal oldtimer-politiewagens, op pad gaan met, bij toerbeurt, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking uit de woonwijk Harteheem van de Hartekamp Groep in Heemskerk en cliënten van de Prinsenstichting in Zaandam. Dit jaar is het weer de beurt aan De Hartekampgroep. De Truckrun staat gepland voor zaterdag 21 september.Cheque
Een welkome donatie aan de organisatoren van de Truckrun kwam uit handen van Martijn Smit, burgemeester van Beverwijk. Om 12.00 uur nam hij het woord en overhandigde, namens Stichting Bedrijverterreinen Beverwijk, een cheque van € 2500,- aan René Penning van de Globetruckers en Dorothee Stoop van de Hartekamp Groep.

De donatie is bedoeld om het voor de Stichting de Globetruckers mogelijk te maken om voor alle vrijwilligers die tijdens en rond de Truckrun actief zijn een BBQ te geven als dank. Bij de Truckrun zijn meer dan 250 vrijwilligers in touw

Hieronder een filmpje met de start van de Truckrun in 2018 vanuit Zaandam

Reacties