Bekende schrijvers te gast in Kennemer Theater tijdens Literaire ontmoetingen

Foto: Koen Broos

Het komend seizoen kunnen liefhebbers van literatuur weer in het Kennemer Theater in Beverwijk terecht voor een heel diverse reeks literaire ontmoetingen op de dinsdagavonden. Te gast zijn achtereenvolgens: Alma en Marita Mathijsen, Aaf Brandt Corstius, Herman Brusselmans, Simone van der Vlugt en Peter Buwalda.

Vijf heel verschillende schrijvers lezen voor uit eigen werk of worden geïnterviewd en zorgen voor een levendige interactie met het publiek. Natuurlijk zijn dan ook hun boeken te koop die de schrijvers graag voor je signeren.

Alma en Marita Mathijsen
Op 15 oktober zijn Alma en haar moeder Marita Mathijsen te gast. In oktober verschijnt ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis Niet schrikken mam, een door hen samen geschreven essay over hij/zij-kwesties: een confrontatie van twee generaties.

(foto’s: Kors de Bruin en Merlijn Doomernik)

Alma schreef zes toneelstukken, een verhalenbundel en de romans Alles is Carmen (2011), Grote goede dingen (2014) en Vergeet de meisjes (2017).

Marita is voormalig hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam is gespecialiseerd in de negentiende eeuw. Zij schreef De gemaskerde eeuw (2002), een mentaliteitsstudie van deze tijd. In Historiezucht (2013) beschrijft ze hoe historie veranderde van iets dat alleen bij de elite hoorde tot iets van iedereen. Haar boek Jacob van Lennep. Een bezielde schavuit (2018) is behalve een fascinerend levensverhaal tegelijk een biografie van een tijdperk.

Aaf Brandt Corstius
Op 19 november komt schrijver, columnist, performer Aaf Brandt Corstius naar het theater.

(©-IAMKAT)

Ze schreef onder meer Het jaar dat ik 30 werd, Handboek voor de moderne vrouw (samen met Machteld van Gelder), Het jaar dat ik (2x) moeder werd en Eindelijk 40, Over de voordelen en niet-bestaande nadelen van veertiger zijn. In 2018 verscheen haar boek Trouwboekje : zo maak je van de mooiste dag van je leven de mooiste dag van je leven.

Herman Brusselmans
Op 28 januari is de beurt aan de Vlaamse schrijver Herman Brusselmans.

(foto: Koen Broos)

Behalve veelschrijver van maar liefst 80 boeken! Is Herman een literair fenomeen op zich, geliefd en verguisd! Al wordt hij zelden serieus in de pers besproken en heeft hij nog altijd geen literaire prijs ontvangen, hij heeft wel trouwe fans die twee keer per jaar trouw zijn nieuwe roman kopen.

Simone van der Vlugt

(foto: Wim van der Vlugt)

Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters. Ook haar historische romans en kinderboeken mogen er zijn! Van haar thrillers werden in totaal twee miljoen exemplaren verkocht. Haar boeken verschijnen over de hele wereld, van Duitsland tot China en van Groot-Brittannië tot Australië. Zij komt op 25 februari naar het Kennemer Theater.

Peter Buwalda

(foto: Linda Stulic)

Tot slot is er op 3 maart de Literaire Ontmoeting met Peter Buwalda, beroemd van zijn boek Bonita Avenue en zijn onlangs verschenen, ook al veelgeprezen roman Otmars zonen.

Kaarten zijn online en aan de theaterkassa van het Kennemer Theater verkrijgbaar. Zie voor meer info en entreeprijzen www.bibliotheekijmondnoord.nl en www.kennemertheater.nl. Voor wie alle avonden wil bijwonen is er ook een aantrekkelijke serieprijs.

Reacties