Kunstmakers en publiek aan het woord tijdens Young Art Festival 2019 in Beverwijk

Kunstmakers en publiek aan het woord tijdens het Young Art Festival 2019 in Beverwijk. Young Art Festival brengt sinds 2004 elke zomer een weekend lang de beste nieuwe acts, bands en artiesten van Nederlandse bodem naar Park Westerhout in Beverwijk.

Evenals andere jaren was afgelopen weekend een programma samengesteld met de nieuwe generatie artiesten en kunstenaars, aanstormend of nog onontdekt.

Wat vindt het publiek?
Tijdens een rondje over het goed gevulde festivalterrein zegt Marene Schram uit Heemskerk over Young Art: ‘Ik ga eigenlijk elk jaar heen. Ik studeer aan een kunstschool, dus ja dit lijkt me wel een goed festival voor mij. Ik voel me part of the festival omdat je ook zelf veel kunt doen’. Haar vriendin Myrthe Kamoen zegt: :’Ik vind het ook altijd heel leuk. De muziek is elk jaar heel goed, evenals de acts.’

#Kunsdt maakt ‘giftig’
Eén van de kunstprojecten die je onderweg tegenkomt is “Gifitg”, een project van #Kunsdt waar kunstenares Fransje Boot aan mee heeft gewerkt: ‘Wij proberen altijd code in onze kunst te verwerken. Dus dingen met elektronica te doen en dat koppelen aan iets leuks, iets interactiefs. Dit jaar hebben we vier hele grote catapults gemaakt en in plaats van een Photo Booth maken we gifjes, want ja, wie stuurt er tegenwoordig nou eigenlijk nog foto’s? We sturen natuurlijk altijd gifjes naar elkaar. Dat is het idee’, zegt ze.

Een plaktattoo van ‘Sanne & The Sunsets
Even verder op het festivalterrein staat Sanne Hendriks met “Sanne & The Sunsets”: ‘In een rockabilly-achtige setting kun je bij ons in een massagestoel een plaktattoo laten zetten’. Dat gebeurt veelvuldig. Kinderen en volwassenen kruipen bij Sanne op de stoel en lenen haar een stukje van hun lichaam om pijnloos het nieuwe logo van Young Art te laten zetten. ‘Een echte belevenis!’

 

 

 

Reacties