Rabo Dichtbijfonds schenkt 10.000 euro voor sport- en cultuur minima Beverwijk en uitgeest

Foto: Redactie Uitgeest

Afgelopen donderdag, 18 juli, reikte Jerry Notenboom namens het Rabo Dichtbijfonds een cheque van 10.000 euro uit aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze cheque is bedoeld om alle kinderen in Beverwijk en Uitgeest te laten meedoen met sport- en cultuuractiviteiten.

Het Rabo Dichtbijfonds
Het Rabo Dichtbijfonds steunt verenigingen of stichtingen die een project of activiteit organiseren die bijdraagt aan een betere leefomgeving. “Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is een solide organisatie die goed binnen onze doelstelling past”, zegt Jerry Notenboom.

Wat doet het Jeugdfonds?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft kinderen uit gezinnen, waar thuis geen geld is voor sporten en culturele activiteiten, wél de mogelijkheid om hieraan mee te doen. “Het fonds gaat er over dat wij sport en cultuur toegankelijk willen maken voor alle kinderen in Nederland”, zegt bestuurslid Jeugdfonds Ingrid Reichman-Knops. “Van de 10.000 euro die we van het Dichtbijfonds ontvangen, kunnen we ongeveer vijfenveertig kinderen in de gemeenten Uitgeest en Beverwijk laten sporten.”

Is er geld genoeg voor iedereen?
Brigitte van den Berg, wethouder van Beverwijk zegt: “Er is bij de gemeente meer geld beschikbaar dan alleen het bedrag dat het Jeugdfonds via het Dichtbijfonds ontvangt. Mensen kunnen gerust contact opnemen met de gemeente om de mogelijkheden te onderzoeken.”

De rol van de buurtsportcoach
Chantal Thomas is buurtsportcoach in de gemeente Uitgeest:  “Als intermediair van het Jeugdfonds verzorg ik aanvragen van gezinnen met een sociaal minimum. Dat kan schuldsanering zijn of bijstand. Ik zorg er voor dat ook die gezinnen de mogelijkheid hebben om te sporten.”

Op de vraag hoe mensen bij Chantal terecht komen zegt ze: “Dat gebeurt via het Sociaal Team, de sportverenigingen  en via het zorgnetwerk.” Het aantal aanvragen stijgt. Dat is een goed teken vindt Chantal: “Ouders en organisaties weten me steeds beter te vinden.”