Ruim tienduizend bezoekers 19e edititie Zomerpodium Marquette

Foto: NH Nieuws / Dennis Mantz

Gisteren, zondag 21 juli, werd op Landgoed Marquette in Heemskerk voor de negentiende keer het Zomerpodium georganiseerd. Een succesvolle editie. Rond de klok van 16.00 uur stond de teller op 10.000 bezoekers. Een stroom van bezoekers van en naar het festival was op dat moment nog in volle gang.

Kunst, cultuur en PWN
Mensen, jong en oud, liepen in groten getale via de lange oprijlaan richting Kasteel Marquette. Onderweg verrast door divers kunstuitingen. Zoals sprinkhanen op stelten en swingende muziek van de Wiskeymo’s. Even verderop in de Rozentuin vertoonde een zwerver zijn kunsten: een combinatie van acrobatiek en theater.

In de Oude Moestuin, was PWN actief. Hier kon je kennis maken met ons kraanwater, maar dan anders. Je kwam veel te weten over het zuiveren van kraanwater door het spelen van het ‘Kraanwater Graag’-spel. Daarnaast gaven de boswachters informatie over natuur, water en het landgoed.

Vlak voor de poort naar het kasteel op de zijvelden, kon je mensen achter Stichting ‘Heel Heemskerk tekent’ ontmoeten. De “Rembrandt’s” die tijdens workshops in meerdere ateliers getekend en geschilderd zijn, werden in de zijtuin geëxposeerd. Om helemaal in de sfeer te blijven was Rembrandt zelf ook aanwezig.

Nadat je door de poort van het kasteel gelopen was stuitte je op een overvol terras. In de verte hoorde je de klanken van muziek die van het Rondeel Podium afkwamen.

Newärk maakte het feest compleet
Het overvolle terras liep over in een gezellige hoeveelheid publiek dat zich richtte op het Rondeel Podium, Het Rondeel Podium werd rond 16.00 uur omgebouwd voor de slotact: Newärk.

Om 16.30 uur was het dan zover. Newärk betrat het podium: Gitaristen, een saxofonist, een drummer en een geweldige zangeres. Samen met het publiek zorgde de band voor een feestelijke afsluiting van het festival!