Voorleesbrigade nu ook voor 4- en 5-jarigen!

Foto: Pixabay

Bibliotheek IJmond Noord start half september met een nieuw voorleestraject van De Voorleesbrigade (voorheen De VoorleesBV: voor kinderen van 1 tot 4 jaar). De bibliotheek zoekt voor dit project ook nog voorleesvrijwilligers.

De Voorleesbrigade laat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met voorlezen en boekjes. Kinderen met een taalachterstand worden wekelijks thuis voorgelezen door een vrijwilliger. Samen met de ouders geeft de voorlezer het voorleesritueel een blijvend plekje in het gezin.

Gezinnen uit Beverwijk of Wijk aan Zee met één of meerdere kinderen in de leeftijd van 1 tot 6 jaar kunnen meedoen. Aanmeldingen komen onder andere binnen via het consultatiebureau, logopedisten, pedagogisch medewerkers (altijd met toestemming van het gezin) en van gezinnen zelf. Meedoen is leuk en leerzaam voor ouder en kind en het is goed voor de taalontwikkeling. Na aanmelding neemt de medewerker van De Voorleesbrigade contact op met het gezin om een intakemoment af te spreken.

Een voorlezer komt 18 weken bij het gezin thuis om samen met de ouders en kinderen de taalomgeving te verrijken, door voor te lezen,  samen een liedje te zingen of een taalspelletje te doen. De voorlezer brengt samen met het gezin een bezoek aan de bibliotheek. De vrijwilligers krijgen vooraf een training.

Meer weten over het aanmelden van een gezin of wil je je aanmelden als voorlezer? Neem contact op met projectleider Floor Braber, per e-mail via [email protected] of telefonisch op maandag en donderdag tussen 9.30 en 16.30 uur via telefoonnummer 0251 – 228591.

Kijk voor uitgebreide online info ophttps://www.bibliotheekijmondnoord.nl/speciaal-voor/devoorleesbv.html.

Reacties