Sterke rennersvelden aan de start in Beverwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

Als op zaterdagmiddag 10 augustus om 13.30 uur de eerste renners van start worden geschoten door wethouder Haydar Erol in de veertigste Ronde van Beverwijk, gaat een zeer sterk rennersveld van start bij zowel de categorie Sportklasse als ook om 15.00 uur bij de Elite/Beloften/Amateurs klasse.

De renners zullen respectievelijk 50 en 90 kilometer lang strijden om de prijzen en premies op het snelle parcours in het centrum van Beverwijk met start en finish op de Breestraat . Er zal kunnen worden genoten van spannende wielerwedstrijden, maar tegelijkertijd is er keus genoeg om iedereen te vermaken omdat ook alle winkels zullen zijn geopend. \

De lokale favorieten bij de sportklasse, onder wie Sander Lormans, Jorg Veldhuis, Thijs Eijking, Patrick Beentjes, Danny Kors, Frank Róling, Han Schelvis en Jorge van Vliet, zullen er alles aan doen om hun wiel als eerste over de streep te kunnen drukken van de tot nu toe al 65 ingeschreven renners.

Bij de categorie Elite/Beloften/Amateurs is het deelnemersveld nog groter met een aantal van reeds 75 ingeschreven renners. Hierbij gaan als lokale favorieten van start de gebroeders Mike en Stefan Appelman, Mike van der Meij, Patrick Stam, Axel Koopman, Fred Pronk en Patrick Stengs. Zij zullen hebben af te rekenen met zware tegenstanders zoals ex-prof Koos Jeroen Kers, Bram Imming, Rick van Breda, Mitchel Huenders, Joury Ottenbros en Dennis Souverijn. Allemaal renners die al de nodige prijzen hebben vergaard.

Het organiserend Wielercomité Beverwijk samen met de BRC Kennemerland en de Gemeente Beerwijk hoopt dat men van deze mooie wedstrijden zal komen genieten.

Als iedereen meewerkt en zich aan de veiligheidseisen houdt, zoals honden aan de lijn, alleen oversteken op de daarvoor bestemde oversteekplaatsen en zich houdt aan de aanwijzingen van de vlaggenisten kan het niet anders dan dat het een gezellige zaterdagmiddag zal worden waar vele bekenden elkaar weer kunnen ontmoeten onder hopelijk een lekker zonnetje.

Cookieinstellingen