Feestweek Beverwijk officieel geopend: wethouder Niele hijst samen met Marcelino Arconada de vlag

Wethouder Hanneke Niele hijst samen met Marcelino Arconada de vlag op de Halve Maan in Beverwijk. Hiermee is de Feestweek Beverwijk officieel geopend.

Het idee om de stad te versieren met een Beverwijkse vlag komt van Marcelino Arconada. Deze Beverwijker gaat vaak naar Duitsland en Oostenrijk. Het viel hem op dat daar het hele dorp versierd wordt als er een dorpsfeest gevierd wordt en dat mensen echt trots zijn op de streek waar ze vandaan komen. Zo kwam hij op het idee van een Beverwijkse vlag. “We mogen best trots zijn op Beverwijk”, zegt Marcelino, “De vlag is heel mooi. Als tijdens de feestweek de stad versierd is met vlaggen door de hele stad geeft dat een hele leuke uitstraling. Dat kan Beverwijk wel gebruiken denk ik.”

Dat de gemeente Beverwijk het ook een goed idee vond blijkt uit het feit dat gisteren de feestweek officieel geopend is door het hijsen van de vlag.

Wethouder Hanneke Niele: “We vieren vijf dagen feest en we hangen de vlag in de top. De Beverwijkse vlag die iedereen de afgelopen weken heeft kunnen kopen om zelf op te hangen tijdens de feestweek. We hopen daarmee de sfeer in Beverwijk te laten zien. De sfeer van verbondenheid, gezelligheid en samen!”

Meer dan tweehonderdvijftig mensen hebben de vlag gekocht. De vlag is op vijf plaatsen in Beverwijk te koop en kost € 7,50. De balie van gemeentehuis Beverwijk is één van de verkooppunten. Van elke verkochte vlag doneert de gemeente Beverwijk € 1,00 aan het hospice in Beverwijk.

(videoverslag: IJmond Nieuws)

Reacties