Kortebaandraverij Beverwijk weer helemaal als vanouds

Foto: Wim Meijer Fotografie

Met stralend weer, een gezellige ‘Bree’ en een recordopbrengst bij de Totalisator alleen maar winnaars tijdens 98e editie Kortebaandraverij Beverwijk.

Het was vorig jaar met de Kortebaandraverij op de net vernieuwde Breestraat even wennen. De ‘Bree’ zou niet meer zijn wat het was, minder gezellig, teveel hekken en tot overmaat van ramp ook nog striemende regen en, als direct gevolg, ook een lagere opbrengst bij de totalisator.

Hoe anders was het  donderdag 8 augustus tijdens de 98e editie van de Kortebaandraverij  in Beverwijk. Heel Beverwijk was uitgelopen naar de Breestraat om met elkaar het draverijspektakel te beleven. Een sfeervolle en zonovergoten editie waar iedereen met volle teugen van genoot.Winnaar van kortebaandraverij werd deze middag Archange de Jiel.  Jaap van Rijn reed de ruin vanaf de vierde omloop naar de bloemen, nadat pikeur John de Leeuw zichzelf had geloot. De overwinning was de bekroning van een topmiddag voor Stal de Groningers die met Harisiene (Rick Wester) en Chief One (De Leeuw) ook als respectievelijk derde en vierde waren geëindigd. Gaya Vip en John Dekker werden tweede voor de Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl.En wat de totalisator betreft: ook die had een goede middag. Moest er vorig jaar genoegen worden genomen met een € 5000,- lagere opbrengst dan in 2017, dit keer kwam het totaal uit op € 63.160,- wat negenduizend euro meer was dan in 2018.

Kortom: Beverwijk kan terugkijken op een dag met alleen maar winnaars en met het vertrouwen dat ’t er in de ‘Bree’ toch echt steeds gezelliger op wordt.

Hieronder een foto-impressie van nieuws.nl-redacteur Wim Meijer

Reacties