Eerste Zimple Beachvolleybal Toernooi ondanks chagrijnig weer een ‘blijvertje’ voor de feestweek

Foto: Wim Meijer Fotografie

Nieuw sportief onderdeel van Beverwijkse Feestweek combineert plezier en sportiviteit; Beachvolleybal wordt een ‘blijvertje’, dat kan niet missen!

Wie mocht denken dat het gedurende de Beverwijkse Feestweek alleen de paarden zijn die voor de fysieke activiteit zorgen, die heeft ‘t, zeker dit jaar, helemaal mis. Nog even los van het feit dat ook het ringsteken en vooral ook de harddraverijen gepaard gaan met de nodige lichamelijke inspanning  van de pikeurs, hebben we sowieso al door de jaren heen de Wielerronde, en… sinds dit jaar ook het Beach-volleybaltoernooi.Voor de eerste keer bleef, ook na de harddraverijen, nog zo’n 60 kuub zand achter in ‘de Bree’ als ondergrond voor het eerste Zimple Beachvolleybal Toernooi. Toegegeven, zeker wat het publiek betreft, had het best wat drukker gemogen. Blijkbaar moet Beverwijk nog even wennen aan dit nieuwe Feestweek-fenomeen. Daarbij, bij Beach Volley denk je toch als gauw aan zonovergoten strand, heren in flitsen short en dames in sportbikini, alleen… dat zat ere vandaag niet in. De temperatuur was weliswaar niet verkeerd, maar verder waren de weergoden ronduit chagrijnig.Dat kun je overigens niet zeggen van de deelnemers die met volle overgave het zand in ‘de Bree’ betraden om soms zelfs met acrobatische souplesse de bal naar de andere kant van het net te spelen.

Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer kwam ook even een kijkje nemen en laat je nu meegenieten van dit nieuwe sportieve Feestweek-onderdeel middels onderstaande foto-impressie.

Reacties