Wielerronde van Beverwijk: koersen op zaterdag toch een stuk gezelliger

Foto: Olof Wessels

Gisteren werd, als afsluitend sportief onderdeel van de Feestweek voor de 40e keer de Wielerronde van Beverwijk verreden. Anders dan de voorgaande jaren, toen de koers verreden werd op de vroege woensdagavond, was nu gekozen voor de zaterdagmiddag. En dat bleek een stuk gezelliger.

Van woensdag naar zaterdag
De keuze voor de zaterdagmiddag was overigens ingegeven door het feit op woensdag de Breestraat de thuishaven vormt voor de weekmarkt. Een puur praktische overweging dus, maar die ook qua sfeer goed uitpakte. De wens van de organisatie is echter om de Wielerronde in de toekomst weer naar de zondagmiddag te halen.

Toch doorgegaan!
Overigens heeft het doorgaan van de Wielerronde enige tijd aan een zijden draadje gehangen. En dat had alles te maken met het financiële plaatje dat, door gebrek aan sponsoren niet meer sluitend te krijgen leek. Door technische en financiële ondersteuning van de gemeente Beverwijk en het bedrijfsleven in de IJmond, café Zimple (aankleding/muziek) en de Beverwijkse Rennersclub Kennemerland kon het sportieve feestje toch doorgaan.

Beeldimpressie van Olof Wessels en Monique Elsing
Fotograaf redacteur Olof Wessels was zaterdag aanwezig in de Breestraat en maakte bijgaande foto- en filmimpressie. Monique Elsing tekende voor de filmmontage.

Reacties