Doorgang truckrun 2019 in gevaar door gemeente Heiloo

Foto: Art & Business Producties

Gisteren, zaterdag 17 augustus, gingen leden van Stichting Globetruckers de straat op voor een handtekeningenactie. De verantwoordelijke wethouder van Heiloo geeft geen ontheffing om de truckrun door de Stationsweg te laten rijden.

Dit standpunt van de wethouder was reden voor de leden van de Globetruckers om langs de bewoners van de Stationsweg te gaan om handtekeningen te verzamelen, want zonder ontheffing gaat de truckrun 2019 niet door. Een alternatieve route is er niet.

Truckrun
Stichting Globetruckers organiseert tweejaarlijks de truckrun voor de bewoners van de Hartekampgroep: mensen met een beperking. De vrachtwagenbestuurders van de trucks halen de bewoners op bij Harteheem in Heemskerk. Daarna rijden zij in colonne via Castricum, Limmen, Heiloo, Egmond en Beverwijk weer terug naar Heemskerk. “Er worden vriendschappen voor het leven gesloten”, zegt RenĂ© Penning, voorzitter Stichting Globetrotters. Maar doordat de stichting nu geen ontheffing krijgt om door de Stationsweg in Heiloo te rijden gaat de run niet door.

Bewoners van de Stationsstraat
De Globetruckers laten het er niet bij zitten en gaan langs de bewoners aan de Stationsweg. Een echtpaar opent de deur. De man des huizes zegt: “Als ik weet dat ze langskomen dan sta ik op tijd klaar en neem ik het hele gebeuren op. Ik vind het machtig mooi om te zien.” Ook zijn vrouw vindt het alleen maar leuk als de stoet door de straat rijdt. Ze tekent de actie en zegt: “Het is gewoon een heel mooi evenement. Het duurt niet lang en het is prachtig om te zien. En buiten dat, het is gewoon geweldig wat ze meemaken en als je die blije kopjes ziet, nou dat is toch fantastisch?

Vervolg
Ook de overige bewoners reageren overwegend positief. Van de ongeveer zeventig huizen aan de Stationsweg hebben negenentwintig bewoners hun handtekening gezet. Twee bewoners willen liever niet dat de truckers op 21 september door hun straat rijden. De overige bewoners waren niet thuis. Die worden op een later moment benaderd door de Globetruckers.

Hoe de actie vandaag verliep zie je in het videoverslag:

 

Reacties