Vakantiewoningen CenterParcs Zandvoort in razend tempo uitverkocht

Foto: Wim Meijer Fotografie

Geld op de bank zetten heeft met de huidige rente weinig zin. Dat is ongetwijfeld de gedachte van veel mensen die in het afgelopen jaar hun geld hebben gestopt in de aankoop van een vakantiewoning op CenterParcs Zandvoort.

De cottages van vastgoedbelegger Klaas Hummel op het vakantiepark in Zandvoort zijn in één jaar tijd uitverkocht. “De snelheid overtrof alle verwachtingen”, aldus de voormalig eigenaar.

In mei 2018 startte Center Parcs met de verkoop van de 428 cottages en centrale faciliteiten op vakantiepark Zandvoort, tot op dat moment in handen van het Lapidus Holding van vastgoedbelegger Klaas Hummel. Met de verkoop is geld vrijgemaakt voor een grootschalige renovatie van het park en de faciliteiten.Voormalig eigenaar Klaas Hummel is tevreden over de verkopen: “Het is een fantastisch vakantiepark, dat door deze renovatie nog aantrekkelijker wordt, zowel voor huurders als investeerders. Daarom zijn de huisjes in korte tijd ook vrijwel volledig uitverkocht”. In Zandvoort zijn er totaal ruim 300 cottages aan particulieren verkocht. Daarnaast werd eind vorig jaar al bekend dat het hotel, de centrale voorzieningen en 120 vakantiewoningen op het park waren verkocht aan Zeeland Investment Beheer.

 Volledige vernieuwing volop onderweg
In Park Zandvoort is het hotel inmiddels volledig vernieuwd, wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe wildwaterbaan en is de vernieuwing van de cottages in volle gang. “Dit gaat veel verder dan een renovatie. De cottages worden zowel van binnen als buiten volledig onder handen genomen, tot de dakpannen aan toe”, aldus Enrico de Koster van Groupe PVCP, waar Center Parcs onderdeel van uitmaakt.

Nog 10 cottages van ruim een half miljoen
Nu de verkopen in Zandvoort vrijwel volledig zijn afgerond (er zijn alleen nog enkele 10-persoons ‘VIP’ cottages, van €550.000 te koop) richt De Koster zijn aandacht op cottages van Groupe PVCP op vakantiepark ‘De Eemhof’, waar de verkopen recent van start zijn gegaan. ‘Over aandacht hebben we wederom niet te klagen, in het eerste weekend werden er al 50 cottages verkocht. Het is een zeer compleet vakantiepark, op een centrale locatie dichtbij Amsterdam, dus de aandacht hiervoor verrast ons niet’. Hier wordt investeerders een geïndexeerd triple netto rendement van 4,75% geboden, voor een periode van 15 jaar.Over de Pierre & Vacances-Center Parcs Group
Opgericht in 1967, is de Pierre & Vacances Center Parcs Group Europese marktleider in vakantieverhuur. Het unieke business model is gebaseerd op de synergie tussen twee focusgebieden: toerisme en onroerend goed. Vandaag de dag omvat de groep vijf toeristische merken: Pierre & Vacances, Maeva, Center Parcs, Sunparks en de Aparthotels Adagio. Het totaal aantal accommodaties bestaat uit meer dan 45,000 appartementen en bungalows op 283 locaties in Europa. De Groep is actief in negen landen, waaronder Nederland. Deze Europese speler van formaat heeft haar wortels in Nederland: in 1967 werd in ons land Sporthuis Centrum opgericht, de voorloper van het latere Center Parcs.

Over Lapidus Holding en Klaas Hummel
Klaas Hummel (1960) is directeur-eigenaar van het in Amsterdam gevestigde Lapidus Holding. Hummel (her)ontwikkelt en belegt in woningen, winkels en vakantieparken binnen Europa. Naast de verkopen in Zandvoort, verkocht Hummel eerder al op vergelijkbare wijze zijn cottages in Port Zélande, Moselle (Frankrijk) en Hochsauerland (Duitsland).  Hummel is recentelijk ook een aantal nieuwe projecten met PVCP aangegaan. In Center Parcs Les Trois Forêts, in het Franse Moselle vond een grote uitbreiding plaatsvindt van de centrale voorzieningen in het park plaats, ter waarde van 28 miljoen euro. Lapidus Holding realiseerde hier de bouw van een Spa van 5000 m2, de grootste van Europa.

Reacties