Hoezo bouwvak? Beverwijk en Heemskerk bouwen harder dan ooit tevoren!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vandaag, maandag 19 augustus, heeft de Beverwijkse en Heemskerkse jeugd even het gereedschap ‘geleend’ van vader of opa, om zich op een van de drie speciale bouwlocaties helemaal uit te leven met als doel: een super-hut bouwen die aansluit bij een van de speciale thema’s.

Bouwsteden en Timmerdorpen, ze zijn inmiddels niet meer weg te denken. Ieder jaar opnieuw is het de laatste week van de zomervakantie tijd om met elkaar hutten te bouwen. Het is een activiteit die wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Beverwijk en Welschap Welzijn in Heemskerk. Super succesvol, dat mag gezegd worden. Ook dit jaar lopen er in totaal weer zo’n 450 ambachtslieden-in-spé rond met hamers, zaag, nijptang en schroevendraaier. Iedere bouwstad heeft weer zijn eigen thema. Zo heeft Bouwstad Broekpolder als thema ‘Dierentuin, heeft men in Meerestein ervoor gekozen om te ‘griezelen’ terwijl Timmerdorp Heemskerk zich vastbijt in het thema ‘beroepen’. Verschillende thema’s, maar het doel blijft altijd hetzelfde: met elkaar, vier dagen lang, samen werken, bouwen, spelen en bovenal genieten. Vanmiddag om 13.00 uur werd het startschot gegeven. Dat betekende dat de jeugd, de eerste dag bijgestaan door ouders, zich massaal stortte op de berg houten pallets. Welgeteld 15 minuten waren er nodig om de indrukwekkende berg weg te werken, waarna alle omgevingsgeluiden spontaan werden overstelpt door het geluid van zagen en timmeren. Een geluid wat de komende dagen op de drie locaties zal overheersen.

Nieuws,nl-redacteur Wim Meijer was vanmiddag aanwezig op de Vlaskamp in de Broekpolder en maakte bijgaande foto-impressie:

 

Reacties