Purple rain purple moor…bruyère pourpre je t’adore

Foto:

De titel deels in het Engels, deels in het Frans… De letterlijke Nederlandse vertaling: Paarse regen, paarse heide….paarse heide ik ben dol op je. U kreeg het vast al mee via de Landelijke media, de grote stille heide staat volop in bloei.

Tekst en foto’s Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Zulk een schoonheid mag ik u niet onthouden. Ik laat het lokale nieuws even het lokale nieuws. De Veluwse heide is op dit moment op z’n mooist. Heel wat anders dan in 2018. Door de grote droogte in dat jaar bleef de bloei van de heide uit. Sterker nog, de heideflora was verschroeid in 2018 en o.a. boswachters vreesden dat het nog lang niet goed zou komen in 2019. Maar door een behoorlijke hoeveelheid regen in juli en augustus denkt de heide daar heel anders over! Wie lange afstanden lopen even niet aankan vindt misschien wel een paard en wagen of een huifkar als vervoersmiddel. Ik reed dinsdagmiddag 20 augustus per auto van Bloemendaal via Lelystad naar Elspeet (ca 110 km), zocht daar een parkeerplek en startte een flinke wandeling. De heren hierboven poseerden gewillig en zetten vervolgens de vaart erin.  Ik had dus het nakijken, maar dat leverde best een aardige foto op….Ja dat ziet er wel even anders uit dan een jaar terug

 

Goed ook voor allerlei insecten. Je hoorde ze zoemen:….’O Heideroosje wat ben je mooi’… Bijen, veel Libellen ook en natuurlijk ook vlinders’t Is niet te geloven, maar ik ontdekte zowaar ook al een flinke paddenstoel..De omgeving leent zich naast wandelen ook uitstekend voor fietsen op paardrijdenWanneer bovenstaande fietsers naar rechts keken zagen ze tussen de bomen door diten dit Geen seconde spijt van mijn trip. Nature I love it!  

Reacties