De natuur als apotheek

Foto: Pixabay

De natuur is onze beste apotheek. Dat is de overtuiging van herborist Corina Busman. Op  zaterdag 14 september organiseert natuurmonumenten een inspirerende wandeling die antwoord moet geven op de vraag hoe je je weerstand kunt verhogen met behulp van de natuur.

Tijdens deze ‘wandel-workshop’ neemt Corina haar mede-wandelaars mee in de natuur en geeft ze praktische tips om het immuunsysteem te versterken. Water en blote voeten staan daarbij centraal.

De wandeling gaat van Duin en Kruidberg naar de Oosterplas en weer terug. Bij de Oosterplas gaan de schoenen uit en leert men waterlopen, de meest beroemde toepassing van Sebastian Kneipp, die daaraan zijn de bijnaam Waterdokter te danken heeft.

Kneipp ontwikkelde in 1855 al een complete filosofie voor een gezond lichaam en geest, gebaseerd op vijf pijlers: water, planten, voeding, beweging en balans. Zijn inzichten en adviezen zijn nu, ruim 100 jaar later, actueler dan ooit. Corina past ze in de workshop toe.

Wist je dat de natuur je ook kan helpen om je weerstand te verhogen? Tijdens de workshop kun je leren én proeven welke planten en vruchten je daarbij kunnen helpen.

  • Kosten: voor de workshop/wandeling De natuur als apotheek bedragen €20 / €17,50 (leden Natuurmonumenten)
  • Locatie: Duin- en Kruidbergerweg 60, 2071 LE Santpoort-Noord
  • Datum: zaterdag 14 september 14:00-16:00 uur
  • Aanmelden: via www.nm.nl/gezond.

Reacties