55+

SeniorWeb IJmond van start met computercursussen voor wie niet met computers is grootgegroeid

Foto: Seniorweb

BEVERWIJK/HEEMSKERK/VELSEN – Het nieuwe seizoen van SeniorWeb IJmond gaat in september weer van start. De ambassadeurs  van SeniorWeb IJmond Noord staan weer klaar om allerlei computercursussen, lezingen en inloopspreekuren te verzorgen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de bibliotheken van Heemskerk, Beverwijk en Velsen.

SeniorWeb is er voor iedereen die niet met de computer en het internet is opgegroeid, maar wel wil leren met deze digitale middelen om te gaan. Belangrijk, omdat in onze digitale wereld het gebruik van computers niet meer weg te denken is. Denk bijvoorbeeld aan email-gebruik, What’s App, het ‘Googlen’ en ander internetgebruik. Inmiddels verwachten ook de overheden dat iedereen bekend is met DigiD voor belastingen en andere overheidszaken.

Apple en Samsung
Er zijn cursussen Windows 10 en cursussen voor Apple-apparatuur en Samsung-toestellen, naast lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Nieuw is dat dit jaar SeniorWeb IJmond de cursussen voor iPad en iPhone (Apple) gaat samenvoegen. Ook de cursus voor smartphone en tablet (Samsung) wordt samen gegeven. Op die manier kan men nog meer mensen van dienst zijn, omdat vandaag de dag zowel de iPhone en iPad als de smartphone en tablet bijna dezelfde gebruiksmogelijkheden hebben.Ook de lezingen van SeniorWeb IJmond krijgen een ander karakter, waarbij gestreefd wordt naar een combinatie van uitleg + workshop om onder begeleiding zelf aan de slag te kunnen. Verder zijn er de wekelijkse inloopspreekuren waar men met alle individuele vragen terecht kan.

Mocht onverhoopt een cursus bij te weinig deelnemers niet door gaan, dan is er altijd nog de mogelijkheid om, tegen een geringe vergoeding, les aan huis te krijgen.

Windows 10
Maandagochtend 16 september start SeniorWeb IJmond In Heemskerk met de cursus Windows 10 (4x), op dinsdagochtend 17 september in Beverwijk met  iPad/iPhone (Apple) en op donderdagochtend 19 september in IJmuiden/Velsen met de cursus tablet/ smartphone (Android).

Informatieboekjes met het complete programma kan men verkrijgen bij de bibliotheek van de gemeenten Heemskerk, Beverwijk en IJmuiden/Velsen. Tevens kan men zich daar opgeven voor een van de cursussen.

Voor meer informatie: kijk op de website www.seniorwebijmondnoord.nl  of ga naar de klantenservice van de bibliotheek.

Reacties