Visboer Dick Valk start nu al met zijn Kerstdorp

Beverwijkse visboer bouwt opnieuw een Kerstdorp in zijn zaak aan de Breestraat en doet oproep: een paar helpende handen, extra huisjes en een Märklin modelspoorbaan zijn meer dan welkom om het Kerstdorp nóg mooier te maken.

Hoe vreemd kan het gaan zo in de eerste week van september. Weerkundigen roepen dat de meteorologische herfst is begonnen, toch wijst de thermometer een kleine 30 graden aan, en terwijl jong en oud met een ijsje door de Breestraat lopen liggen de pepernoten en chocoladeletters alweer in de schappen van de supermarkten.

En het kan nog gekker, want inmiddels is visboer Dick Valk in zijn nieuwe viszaak De Zeester in de Breestraat alweer begonnen met de opbouw van zijn Kerstdorp. In de afgelopen jaren heeft Dick met zijn indrukwekkende Kerstdorp zowel binnen als buiten Beverwijk bekendheid verworven. Eerst zes jaar lang in de Kloosterstraat, daarna in de Begijnenstraat en nu dus helemaal vooraan (op nummer 1) in de Breestraat. Inmiddels is het wel zo dat het Kerstdorp dusdanig omvangrijk is geworden dat Dick best iemand zou kunnen gebruiken die hem een handje zou helpen bij de opbouw,

Interview met Dick (klik op de hoofdfoto)
IJmond Nieuws ging afgelopen week langs bij Dick. Klik op de hoofdfoto bovenaan dit artikel voor het interview van IJmond Nieuws met Dick Valk. En laat ’t vast gemeld zijn: heb je nog leuke huisjes of, nog liever, een bijpassende Märklin spoorbaan die je toch niet meer gebruikt, je maakt Dick er blij mee, want hij zijn allemaal aanwinsten voor zijn Kerstdorp.

Reacties