Themamaand ‘Papier’ van Lucasgilde toont ‘kunst met weinig middelen’

Foto: Lucasgilde

De speciale septembermaand “Papier” van het Lucasgilde Beverwijk is vanaf het begin een succes te noemen. De begeleidende kunstenaars van het Lucasgilde laten zien dat je met weinig middelen schitterende kunstwerken kunt creëren.

Simpel gekleurd papier of collages van kranten en tijdschriften kunnen al genoeg zijn voor een werk met grote zeggingskracht. Zo zijn er op de zaterdag al verschillende werken gemaakt in de stijl van Matisse en zijn er al mooie resultaten te bewonderen van de andere dagdelen. Centraal staan daarin papier als drager en papier als materiaal op zich.Excursie Coda Museum
Op donderdagmorgen 26 september brengt het Lucasgilde een bezoek aan het Coda Museum te Apeldoorn met de tentoonstelling “CODA Paper-art 2019” (hiervoor kan men zich nog opgeven) Zowel leden als niet-leden van het Lucasgilde kunnen zich aanmelden. Vertrek is om 09.30 uur, parkeerplaats Kennemer Theater. Met museumjaarkaart is de toegang gratis, incl. de geboden rondleiding. Opgave via email [email protected]. Graag aangeven of u met de eigen auto komt of wilt meerijden.

Art-battle

De feestelijke afsluiting vindt plaats op zaterdag 28 september van 10.15 – 12.15 uur, waarin alle belangstellenden los kunnen gaan in een zgn. ‘art-battle’. Verder worden alle tot dan toe gemaakte werken getoond.

Een kort overzicht van het nog lopende programma:

  • Workshop Reliëfkunst op maandag 16, 23 en 30 september 2019, 19.00 – 21.00 uur. Een verkenning op het grensvlak tussen het platte papier en de derde dimensie.Docent: Ed de Wild, architect/ interieur architect, kunstenaar.
  • Collage  Zaterdag 14 en 21 september 2019, 10.15 – 12.15 uur. Met de thema’s portret, model en stilleven maak je naar waarneming een kleurrijke collage. Docent: Piet de Ridder, kunstenaar.

Voor verdere informatie op de website: www.lucasgildebeverwijk.nl.

Reacties