Driving Miss Daisy: Prachtig drama over trots en vriendschap

Foto: Kennemer Theater - aangeleverd

Een hartverwarmend verhaal van een bijzondere vriendschap tussen een oudere weduwe en haar chauffeur vrijdag 27 september in het Kennemer Theater

Wanneer Daisy Werthan, een 72-jarige Joodse weduwe uit Atlanta, haar auto total loss rijdt, huurt haar zoon Hoke Coleburn in als haar chauffeur.

Daisy zit niet bepaald te wachten op iemand die niet alleen verschilt van geloof en afkomst, maar ook van huidskleur. Haar zoon houdt voet bij stuk, dus Miss Daisy en Hoke zijn op elkaar aangewezen. Tegen een decor van rassenrellen en de strijd om gelijke rechten vinden Miss Daisy en Hoke een weg tussen vooroordelen, racisme en ouder worden. Gaandeweg ontstaat er een bijzondere vriendschap.

In 1988 won Driving Miss Daisy de Pulitzer Prize voor beste drama. De verfilming won in 1989 drie Oscars. Nu wordt het stuk voor het eerst in Nederland opgevoerd, met in de hoofdrollen Anne Wil Blankers als Miss Daisy en Kenneth Herdigein als haar chauffeur Hoke Coleburn. De zoon van Miss Daisy, Boolie Werthan, wordt gespeeld door Iwan Walhain.

Kaarten vanaf € 24,50 voor vrijdag 27 september om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties