Truckrun weer een onvergetelijke dag voor cliënten Harteheem

Vandaag, zaterdag 21 september, organiseerde Stichting Globetruckers de jaarlijkse Truckrun voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Bij toerbeurt vertrekt de Truckrun vanuit Heemskerk en vanuit Zaandam. Dit keer was het dus weer de beurt aan Heemskerk, waar zo’n 130 cliënten van Harteheem hun plekje mochten zoeken bij de enthousiaste 100 truckers.

Tot voor kort waren het steeds zo’n 125 trucks die hun weg zochten van Heemskerk naar Egmond aan Zee en door alle tussenliggende gemeenten.  Dit keer was er uit veiligheidsoverwegingen echter een maximum aangehouden van 100.  Op zich een teleurstelling voor de vele truckers die zich voor het evenement hadden aangemeld. Dat waren er maar liefst zo’n 250. Maar ook met 100 truckers werd de Truckrun een ongeëvenaard feest.

Om half twee ging het los vanaf de Duitslandlaan, waar de begeleidende oldtimer politiewagens hun optische- en geluidssignalen de vrije loop gaven en de trucks begonnen aan hun luidruchtige zegetocht van Heemskerk naar Egmond aan Zee. Alle tussenliggende gemeenten werden aangedaan, inclusief Heiloo, waar het enkele weken geleden nog even leek mis te gaan, omdat de  doorkomst als te rust-verstorend werd ervaren door een handjevol bewoners van de Stationsweg die succesvol protest aantekende bij de gemeente.

Uiteindelijk werd met veel moeite een alternatieve route gevonden, waardoor het evenement alsnog doorgang kon vinden. Dit tot groot geluk van de Harteheem-cliënten die al wekenlang hadden uitgezien naar deze dag.

RTV IJmond was uiteraard ook aanwezig bij de start van de Truckrun en maakte een reportage met interview met zowel de organisator, als met deelnemende chauffeurs, Harteheem-cliënten en gelegenheidsagenten van de California Police

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit artikel voor de reportage van RTV Heemskerk

Reacties