Charlotte Dematons (De gele ballon) tekent in bibliotheek Beverwijk

Foto: Bibliotheek IJmond Noord (aangeleverd)

Charlotte Dematons laat woensdag 2 oktober zien hoe een boek tot stand komt, hoelang ze bezig is met een tekening, waar ze haar inspiratie vandaan haalt, en dat alles terwijl ze tekent.

Elk jaar ontvangt de bibliotheek honderden schoolkinderen die tijdens een groepsbezoek enorm genieten van een presentatie door een schrijver of illustrator. Groot succes zijn altijd de bezoeken van illustrator Charlotte Dematons. Zij maakte boeken als De gele ballon, Holland op z’n mooist, Nederland en Sinterklaas. Terwijl ze tekent legt ze tijdens zo’n presentatie uit hoe een boek tot stand komt, hoelang ze bezig is met een tekening, waar ze haar inspiratie vandaan haalt.

Charlotte geeft woensdagmiddag 2 oktober twee presentaties in de bibliotheek in Beverwijk, om resp. 15.00 uur en om 16.00 uur.  De presentaties zijn gratis maar men moet zich wel vooraf aanmelden via de website van de bibliotheek of bij de Klantenservice in één van de bibliotheekvestigingen. De presentatie is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Reacties