Het wordt weer tijd voor de griepprik: 11 november Nationale Griepprikdag

Foto: Charles Duijff

Er wordt deze maanden weer heel wat af geprikt in ons land. In oktober en november kan iedereen die valt onder de zogenaamde risicogroepen (ouderen of mensen die door andere oorzaken een verhoogd gezondheidsrisico hebben) de jaarlijkse griepprik halen. Er is zelfs een Nationale Griepprik Dag!

(tekst Charles Duijff)

Er wordt nogal gediscussieerd over vaccinaties in het algemeen, maar met name natuurlijk over het inenten van jonge kinderen. Op het internet wordt volgens deskundige artsen een hoop onzin verkondigd waar het gaat om risico’s verbonden aan vaccineren van kinderen en over vaccineren in het algemeen. Naar aanleiding van deze soms malafide informatie wordt op sociale media heftig gediscussieerd omtrent dit onderwerp. Personen die zich lieten overtuigen door zo’n artikel gaan helemaal los, bijvoorbeeld op Facebook.  Ik hoorde vandaag op radio NPO1 vertellen, dat het verhaal rondgaat dat kinderen zelf autistisch zouden kunnen worden door bepaalde vaccinaties. Een arts vertelde vervolgens, dat dit een volkomen onzinverhaal is en zo zijn er veel meer verhalen te vinden op het internet die volgens deskundigen kant nog wal raken.

Ik kreeg zelf alle vaccinaties tegen ziekten als polio, pokken, mazelen, difterie, kinkhoest etc. tussen ik schat 1947 en 1952. Dat gebeurde als vanzelfsprekend. Nooit nadelige gevolgen van gehad trouwens. Het kabinet overweegt nu vaccinatieplicht in te stellen indien men gebruik wenst te maken van kinderopvang. Tenminste, wanneer de vaccinatiegraad te sterk daalt.

Mijn advies aan u allen: Laat u door deskundige mensen informeren over dit onderwerp en neem niet direct elk verhaal op het internet voor waar aan. Bespreek de bewering die u las in elk geval met uw huisarts, voordat u risico loopt de verkeerde beslissing te nemen voor uzelf en/of uw kinderen. Natuurlijk zullen er mensen (kinderen) zijn waarbij het lichaam niet goed reageert op bepaalde vaccinaties. Allergieën zijn een goed voorbeeld.

Griep
Voor wat betreft het onderwerp griep vindt u hieronder de links naar een aantal relevante websites. Ik wens u en uw geliefden alle gezondheid toe!

Nationale griepdag

INFLUENZA STICHTING

Zeven fabels over de griepprik (AD)

 

Reacties