Bram van der Vlugt, Cor Bakker en Dana Winner in Kennemer Theater

Foto: Bart Reitsma

‘Oud nieuws’ en muziek met Cor Bakker en Jacques Klöters, theaterconcert van Dana Winner en Vogel met Bram van der Vlugt deze week in het Kennemer Theater

De ‘gewone Nederlander’ vs het koningshuis in De Gouden Jaren II
Een amusante voorstelling over ‘gewone Nederlanders’ aan de ene kant en de koninklijke familie aan de andere kant. De Gouden Jaren II  is een geheel nieuw programma met muziek en beelden van het alledaagse leven van toen.

Het orkest van Cor Bakker en presentator Jacques Klöters halen aan de hand van historische beelden uit het Polygoon Bioscoopjournaal, en met vermakelijke verhalen en de mooiste liedjes uit de jaren ’45 tot ’70, herinneringen op. Het publiek krijgt een amusant beeld van hoe zowel zij zelf als de Oranjes opgroeiden na de Tweede Wereldoorlog.

Voor de meeste bezoekers is het een feest van herkenning, voor de jongere generatie een mooie manier om meer te weten te komen over die goede oude tijd.

Kaarten vanaf € 23,50 voor de try-out op woensdag 23 oktober om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Dana Winner in onvergetelijk concert
Drie decennia liefde en muziek

(foto: Han Ernest)

Met meer dan 3,5 miljoen verkochte albums wereldwijd is Dana Winner ongetwijfeld één van de allergrootste Nederlandstalige zangeressen van dit moment.

Tijdens haar nieuwe theatertour put Dana rijkelijk uit haar omvangrijke repertoire (ook Engelstalig). Samen met een vierkoppige live band neemt ze het publiek mee langs drie decennia liefde én muziek. De bezoekers herbeleven alle grootste hits, van haar doorbraak in 1989 met Op Het Dak Van De Wereld tot Westenwind! En genieten opnieuw van haar versie van One Moment In Time van Whitney Houston, die Dana 17,5 miljoen YouTube-views opleverde en een award voor Beste Zangeres van België.

In 2018 nam Dana plaats in de jury van The Voice Senior op de Belgische zender VTM. Eerder maakte ze diepe indruk in het Belgische televisieprogramma Liefde voor Muziek, dat in Nederland Beste Zangers heet. Op 9 november 2019 viert ze haar 30-jarige carrière met een groot en éénmalig concert voor meer dan 5.000 fans in de Lotto Arena in Antwerpen. Dat is dan ook meteen de voorbode van de nieuwe theatertournee.

30 jaar Dana Winner belooft een uniek en onvergetelijk theaterconcert te worden dan niemand onberoerd zal laten. Kaarten vanaf € 25,50 voor donderdag 24 oktober om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Bram van der Vlugt in Vogel
Vogel is een ode aan de kracht van het verhaal. Thijs Prein schreef zijn idee samen met Thomas Verbogt speciaal voor de 85e verjaardag van Bram van der Vlugt. De grijze eminentie van het Nederlands toneel gaat het avontuur aan met de veel jongere theatermakers Roelof Pothuis en Thijs Prein. De spannende verhalen van de oude man doen je het verlangen naar de waarheid vergeten.

(foto: Studio Dirk Hardy)

Het verhaal:
Martinus woont in een oud stationsgebouw. Als dertienjarige is hij er komen wonen en nooit meer vertrokken, al beweert hij zelf van wel. Vijfenzeventig jaar later kijkt hij met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus neemt graag een loopje met de waarheid. Toch zoeken ze naar wat er in de oorlog is gebeurd en wat Martinus al die jaren heeft weggestopt. Pijnlijke gebeurtenissen worden blootgelegd, mooie inzichten verworven en de angst voor het naderende einde brengt kleinzoon en grootvader tot elkaar.

De pers over Vogel:

  • “Bram van der Vlugt schittert in ‘Vogel” – Noord-Hollands Dagblad
  • “Een ode aan de vlucht van de verbeelding” – Theaterkrant
  • “De fantasievolle wereld van Kat op het Spek, die beslist gezien mag worden” – Trouw

Kaarten vanaf € 20,00 voor vrijdag 25 oktober om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties