Meeschrijven met Groot Dictee der Nederlandse Taal in Bibliotheek Haarlem

Foto: Pixabay

Op zaterdag 2 november kunnen mensen in de Bibliotheek Haarlem meeschrijven met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het dictee is bijna niet weg te denken in Nederland waar ook verschillende prominente Nederlanders hebben meegedaan.

Doorvlooien
Wie niets liever doet dan teksten doorvlooien op spelfouten en altijd de puntjes op de ‘i’ wil zetten kan op zaterdag 2 november terecht in de Bibliotheek Haarlem Centrum. Voor alle taalliefhebbers is dan het Groot Dictee der Nederlandse Taal waar elke deelnemer zichzelf kan testen op de Nederlandse taal.

De Taalstaat
Op de dag zelf kunnen bezoekers en deelnemers in de Doelenzaal kijken en luisteren naar de web-uitzending van De Taalstaat. Het radioprogramma van Frits Spits zal live worden uitgezonden vanuit de Bibliotheek in de Broederenkerk in Zutphen. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer én oud-lerares Nederlands leest het dictee voor. De tekst is weer afkomstig van schrijver en taalkundige Wim Daniëls.

Informatie
Mensen die mee willen doen kunnen vanaf 10.30 inlopen bij de Bibliotheek Haarlem aan de Gasthuisstraat 32. Het dictee zelf gaat om stipt 11:00 uur van start. Uiteraard is het verstandig om de pen in de aanslag te houden om vervolgens mee te schrijven met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Daarnaast valt er ook iets te winnen. Een gratis kaartje online reserveren kan via de website van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Reacties