Aanstaande donderdag geen uitzwaaifeest Brexit aan Zee

Foto: Pixabay

Net zo onzeker als de Brexit zelf is ook het uitzwaaifeest Brexit aan Zee dat voor donderdag a.s. in Wijk aan Zee op het programma stond. Voorlopig is het uitgesteld naar begin 2020.

“In overleg met de gemeente Beverwijk wordt een nieuwe datum vastgesteld”, zegt initiatiefnemer Ron Toekook op de website Brexit aan Zee. Het idee om in tweeënhalve maand een ludiek, groot evenement op het strand van Wijk aan Zee te organiseren, bleek toch iets te ambitieus. In zo’n korte periode was het niet mogelijk om de financiering helemaal rond te krijgen, onder meer doordat de sponsorpotjes van bedrijven aan het eind van het jaar leeg zijn. Daarbij waren de vaste kosten ook enorm hoog. “Alleen de beveiliging kost al een ton.” De organisatie heeft de terugbetaling van gekochte kaartjes al in gang gezet.

De organisatie van Brexit aan Zee benadrukt dat sprake is van uitstel, en niet van afstel. “Brexit aan Zee is in korte tijd uitgegroeid tot zo’n sterk merk, dat het evenement er hoe dan ook moet komen”. De verwachting is dat voor een evenement aan het begin van het jaar makkelijker sponsoring te regelen is.

Terugbetaling entreekaartjes
De organisatie stelt alles in het werk om al gekochte kaartjes zo snel mogelijk terug te betalen. Voor betalingen met iDeal wordt dit binnen 10 werkdagen geregeld, voor creditcard-betalingen kan dit iets langer duren. Voor vragen over de terugbetaling van de kaartjes kan contact worden opgenomen met de organisatie van Brexit aan Zee via e-mailadres [email protected]

Reacties