Boerenprotest tegen strenge milieu-eisen Provinciehuis Noord Holland

Foto:

Tientallen boeren zijn maandag 28 oktober met tractoren naar Haarlem gekomen om te protesteren tegen strengere milieu-eisen en daarom de Statenvergadering van de provincie Noord-Holland bij te wonen. De Dreef in Haarlem was daardoor een deel van de middag niet toegankelijk.

Her verkeer werd via de ventweg aldaar omgeleid.

De vergadering verliep gemoedelijk volgens een woordvoerder van de boeren. In bijvoorbeeld Noord Brabant is men vooralsnog niet gezwicht voor soortgelijke protesten.’Smerige politiek’, zo omschrijven sommige boeren de besluitvorming van de overheid met betrekking tot de strenge milieu-eisen. Besluitvorming die trouwens per provincie kan verschillen. Bron de Volkskrant: Ondanks massaal boerenprotest voor het provinciehuis in Den Bosch zijn Provinciale Staten van Noord-Brabant vrijdagavond tegen middernacht toch akkoord gegaan met de versnelde invoering van strenge milieu-eisen voor veestallen. Boeren daar moeten voor 1 april 2020 hun aanvragen voor bouwvergunningen hebben ingediend.  Uiterlijk 1 januari 2022 moeten hun stallen ‘emissiearm’ zijn gemaakt. (…) De besluitvorming in de provincie Noord Holland wordt naar verwachting rond 11 november bekend. Er waren zelfs boeren vanaf het eiland Texel naar Haarlem gekomen. Zij namen de veerboot van 7:00 uur.  Fileleed hebben ze overigens niet veroorzaakt volgens deze boeren. ‘Ik heb geen file gezien’ vertelde een van hen.Op de Dreef in haarlem werden de demonstranten door de politie en door diverse handhavers op vriendelijke wijze begeleid. Een jonge toeschouwer profiteerde van die vriendelijkheid en mocht in een politieauto plaatsnemenHieronder een kort filmpje

Rond 14:30 uur keerde de stoet tractoren onder begeleiding van motorpolitie luid claxonnerend huiswaarts. Of deze terugreis tot files heeft geleid leert ons het avondnieuws….

Reacties