Dem Denneman Strand Cross in Wijk aan Zee op zondag 17 november

Foto: AV Dem - aangeleverd

Zondag 17 november 2019 organiseert atletiekvereniging DEM weer de DEM Denneman Strand Cross in Wijk aan Zee.

Naast kortere afstanden voor de kinderen en de G-atleten, bestaat het hoofdparcours uit een ronde van 3.3 km die 1,2 of 3 keer wordt afgelegd, afhankelijk van de categorie.

De start is bij de strandopgang bij Heliomare, Relweg, Wijk aan Zee. De route loopt langs Hotel Zeeduin en dan het strand op, naar rechts richting Heemskerk met na ongeveer 1 km het keerpunt. Vervolgens terug tot voorbij de opgang bij de Relweg en dan steil omhoog bij de opgang van Liefhebbers aan Zee, over het parkeerterrein en door de duinpan terug naar de start bij de Reddingsbrigade op de Relweg.

(foto: AV Dem – aangeleverd)

Een cross is een uitdagende hardloopwedstrijd over onverhard terrein. De meeste crossen vinden plaats in de herfst/winter als het baanseizoen over is. Cross of veldlopen bestaat al heel lang, sinds 1889 en is in zijn oorspronkelijke vorm erg populair, tegenwoordig ook vaak onder de noemer ‘trailrun’.

Het gaat bij een cross niet per se om je snelste tijd of een persoonlijk record, maar meer om de strijd in de wedstrijd, of de strijd met jezelf om de uitdaging te volbrengen.

Aan de crossen in het RunX Haarlem Circuit doen traditioneel deelnemers van alle organiserende atletiekverenigingen mee, maar deelname is nadrukkelijk ook voor lopers die geen lid zijn van een atletiekvereniging. Doe je regelmatig aan bootcamp, doe je mee aan obstacle runs, of ren je gewoon af en toe voor de lol, maar wil je eens een uitdaging aangaan, schrijf je dan zeker ook in!

(foto: AV Dem – aangeleverd)

De organisatie is in handen van Atletiekvereniging DEM. Deze cross wordt al bijna 40 jaar georganiseerd.
Informatie en inschrijven: https://www.avdem.nl/wegwedstrijden/tsrcross.

Reacties