Natuurmonumenten zoekt vrijwillige boswachters voor Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Natuurmonumenten zoekt vrijwillige boswachters voor Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Natuurmonumenten is op zoek naar natuurliefhebbers die het leuk vinden om zich aan te sluiten bij het team vrijwillige boswachters in Nationaal Park Zuid-Kennemerland om zo de ├ęchte boswachters een paar uur per maand te helpen.

Op maandag 9 december organiseert Natuurmonumenten een informatiebijeenkomst in werkschuur de Bosuil op landgoed Duin en Kruidberg (Santpoort-Noord) waarbij alles wordt verteld over hoe men vrijwillige boswachter kan worden.

Contact met de bezoekers
Als vrijwillige boswachter ben jij het gezicht van Natuurmonumenten en draag je bij aan een positieve beleving van de natuurgebieden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen het contact met een boswachter enorm waarderen.

Vrijwillige boswachters vinden je het leuk om mensen te informeren over de ontwikkelingen in het gebied en de rol die Natuurmonumenten daarin speelt. Ze attendeert bezoekers op planten die op dat moment in bloei staan, vertellen welke wandelroutes er zijn of welke dieren ze tijdens hun wandeling tegen kunnen komen. Daarnaast houden ze toezicht op de rust in het natuurgebied.

Hoe word je vrijwillige boswachter
Natuurlijk gaat een vrijwillige boswachter niet onvoorbereid op pad. Natuurmonumenten heeft een heel programma opgesteld met meeloopdagen, excursies en een training, waarmee men wordt opgeleid tot een volleerde vrijwillige boswachter.

Een paar uur per maand
Een vrijwillige boswachter dient ongeveer twee keer per maand een dagdeel beschikbaar te zijn. De diensten zijn meestal in het weekend, maar bij evenementen of bijzondere activiteiten kunnen de vrijwillige boswachters ook op andere dagen ingezet worden. Zij zijn in de gebieden als de bezoekers er zijn.

Informatiebijeenkomst
Heb je interesse? Meld je dan vrijblijvend aan voor de informatiebijeenkomst op maandag 9 december van 19:30-21:30 uur in werkschuur de Bosuil in Santpoort-Noord. Stuur een mail naar Eveline Blok, boswachter communicatie & beleven: [email protected]
Ben je na deze bijeenkomst enthousiast geworden, dan kun je je aanmelden voor een intakegesprek.

Reacties