Woning verduurzamen? Bezoek het duurzaam wonen event

Foto: Rabobank IJmond

Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Een lagere energierekening, meer wooncomfort en je draagt bij aan een beter milieu. Maar welke aanpassingen kun je doorvoeren om energiezuinig en duurzaam te wonen? Rabobank IJmond neemt je hier graag in mee tijdens het Duurzaam Wonen Event op dinsdag 26 november in het Rabobank IJmond Stadion.

Met de klantfilosofie ‘Financieel Gezond Leven’ speelt Rabobank in op het maatschappelijke issue zelfredzaamheid. Als gevolg van het klimaatakkoord, welke grote impact zal hebben, gaat Nederland starten met een grote verbouwing. Een transformatie van ruim 7 miljoen huizen, veelal matig geïsoleerd en vrijwel allemaal verwarmd door aardgas, tot goed geïsoleerde woningen en gebouwen, die met duurzame warmte wordt verwarmd en waarin schone elektriciteit wordt gebruikt of zelfs opgewekt. Sterker nog, huizen moeten in 2030 gemiddeld energielabel A hebben en in 2050 energieneutraal zijn.

‘Als Rabobank IJmond willen we een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de woningmarkt door gebruik te maken van het online GreenHome-platform bij woningmarktverduurzaming, waarmee we woningeigenaren met lokale vakspecialisten koppelen. Om hier invulling aan te geven organiseren we dinsdagavond 26 november het Duurzaam Wonen Event in het Rabobank IJmond Stadion. Hiermee informeren we klanten over de mogelijkheden van verduurzaming (Greenhome) en hypotheken bij Rabobank en verbinden we ondernemers met particulieren. Bezoekers kunnen tijdens deze avond direct in gesprek met de gemeente, Coöperatie Energiek Velsen, Omgevingsdienst IJmond en lokale ondernemers die hen kunnen helpen hun woning te verduurzamen en adviseurs van Rabobank IJmond om de financiële mogelijkheden te bekijken’, aldus Inge Bronger, directeur Particulieren van Rabobank IJmond.

Programma

  • 18.45 – 19.00 uur Ontvangst
  • 19.00 – 19.15 uur Opening Inge Bronger (Directeur Particulieren)
  • 19.15 – 20.15 uur Greenhome Informatiebijeenkomst
  • 20.15 – 20.30 uur Afsluiting Inge Bronger (Directeur Particulieren)
  • 20.30 – 22.00 uur Duurzaamheidsmarkt met lokale ondernemers

Locatie: Rabobank IJmond Stadion, Minister van Houtenlaan 123, 1981 EK Velsen-Zuid

Inschrijven voor het event kan via www.rabobank.nl/ijmond.

Reacties