Spoor op overweg Wenkebachstraat Velsen-Noord verzakt

Foto: Google streetview

Hoofdingang Tata Steel alleen via omweg bereikbaar; verzakking naar verwachting donderdag weer gerepareerd.

(bron: NH Nieuws)

VELSEN-NOORD: Door een verzakking van het spoor op de overweg in de Wenkebachstraat in Velsen-Noord is de overweg tijdelijk gesloten. Wie bij Tata Steel moet zijn, moet daarom een andere route

Door de verzakking van het spoor is het wegdek op de overweg ‘dermate verslechterd dat dit een risico inhoudt voor het wegverkeer’, schrijft de gemeente Velsen op haar Facebook-pagina.

De afsluiting geldt alleen voor verkeer dat vanaf de Rijk de Waalweg via de Wenckebachstraat naar Tata Steel wil rijden. De andere kant van de overweg is wel open, wat inhoudt dat verkeer uit de richting van Tata Steel het spoor wel kan passeren.

Omleiding
Er is een omleiding ingesteld, schrijft de gemeente Velsen. Wie bij de hoofdingang van Tata Steel moet zijn, dient via de Basisweg en de Concordiastraat te rijden. Personeel van Tata krijgt het advies om de ingang de Caegh te gebruiken.

Het spoor wordt door Tata Steel zelf gebruikt om ruwe grondstoffen en halffabrikaten van en naar het reguliere spoor in Beverwijk te vervoeren.

Naar verwachting is de verzakking in de Wenkebachstraat donderdag gerepareerd.

Reacties