Voor het tweede jaar schooljudo voor bijna 500 Beverwijkse basisscholieren

Foto: Schooljudo.nl

De gemeente Beverwijk besloot in 2018 een driejarige samenwerking aan te gaan met Schooljudo. Door een financiële bijdrage te leveren aan vijf scholen in de gemeente konden zij starten met het Schooljudo traject. Daarmee investeren de scholen in de motorische en pedagogische ontwikkeling van de leerlingen. Dit Schooljaar starten de scholen met het tweede jaar Schooljudo.

Basisscholen zeer tevreden over Schooljudo
De Sleutelbloem, Het Kompas, RKBS De Wilgeroos, De Sleutelbloem, Montessori Beverwijk en OBS De Zeester zijn erg enthousiast over het schooljudo programma. In de Evaluatie beoordelen zij zowel het Schooljudo programma als de Entertrainer met een 8.5! Anne Rongen van Schooljudo: ‘Dit is een geweldige start van Schooljudo in Beverwijk. Steeds meer scholen krijgen interesse in ons programma’.

Gemeente Beverwijk financiert drie jaar lang een deel van het programma
Met de toezegging om drie jaar lang een deel van de kosten op zich te nemen investeert de Gemeente Beverwijk op preventieve wijze in het onderwijs. Haydar Erol wethouder Sport van de gemeente Beverwijk: ‘Door samen te werken met de scholen organiseren we sport en bewegen dichtbij onze jongste inwoners. Samen dragen we zo bij aan een sportieve en gezonde omgeving van onze kinderen’.

De basisscholen dragen zelf ook financieel bij aan deelname. Zo wordt het programma gefinancierd door de gemeente, het onderwijs en sponsors van Schooljudo. Elke school ontvangt namelijk een sponsorkorting van €1.000,-.

(School)judo als onderwijsmethodiek
In 1882 is judo bedacht als opvoedkundige onderwijsmethodiek door de Japanse pedagoog Jigoro Kano. Hij was ervan overtuigd dat de beoefening van judo zou leiden tot het worden van een sympathiek(er) mens in een gezond(er) lichaam. De eeuwenoude filosofie van het judo zoals door Kano is bedacht heeft Schooljudo omgezet in een moderne methodiek. Om judo in te zetten als filosofie, als spel om te werken aan de fysieke en sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind. Én aan de groepsdynamiek van een klas. Zeven Schooljudo-waarden staan binnen een doorlopende leerlijn centraal: vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid, discipline en plezier. Door deze waarden uit te lichten op de judomat én in het klaslokaal maakt Schooljudo kind en klas krachtig.

Reacties