Verbouwing Circuit Zandvoort vordert gestaag voor Heineken Dutch Grand Prix

Foto: Volker Wessels

De verbouwing van het Circuit Zandvoort voor de Heineken Dutch Grand Prix vordert gestaag. Bouwbedrijf VolkerWessels is onlangs gestart met de verbouwing van Circuit Zandvoort. De verbouwing is noodzakelijk om in het eerste weekend van mei de terugkeer van de Formule 1 op het Zandvoortse circuit mogelijk te maken.

(bron: VolkerWessels)

Infrastructuur
Het circuit en de overige infrastructuur worden de komende maanden gereed gemaakt voor de komst van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix van 1 tot en met 3 mei 2020. De werkzaamheden worden uitgevoerd door VolkerWessels-ondernemingen KWS, Gebr. Van Kessel, Holland Scherm, Kondor Wessels Amsterdam en De Groot Vroomshoop. Zij gaan het huidige circuit vervangen en verbreden, plaatsen prefab voetgangerstunnels, bouwen een gloednieuw paddockterrein, breiden het huidige pitgebouw uit en realiseren een nieuw medisch centrum.

Werkzaamheden rond de Tarzanbocht

Aanpassing op diverse locaties
Het circuit wordt op diverse locaties aangepast, waarbij een aantal bijzondere technieken wordt toegepast. De kombocht heeft bijvoorbeeld een helling tot 32%; om dit te bewerkstelligen, wordt aangepast bouwmaterieel gebruikt. In totaal vernieuwen KWS en Gebr. Van Kessel iets meer dan 50% van de deklaag van het circuit. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt met gerecycled asfalt en bovendien met een gesloten grondbalans voor herbruikbare materialen op het circuit, zoals zand, puin en grond.Massale belangstelling
Om de massale belangstelling voor het event en de te verwachten publieksstromen in veilige banen te leiden, worden er, naast de asfalteringswerkzaamheden, door KWS, Gebr. Van Kessel en Holland Scherm twee nieuwe prefab voetgangerstunnels gelegd. De prefab tunnels zijn gemaakt door Martens Beton en hebben ieder een lengte van 40 meter.

Medisch centrum
De Groot Vroomshoop verzorgt de bouw van een splinternieuw medisch centrum dat naast de baan geplaatst zal worden. Dit prefab, 1-laags gebouw is geheel van hout en daarmee duurzaam en 100% circulair. Het medisch centrum wordt in Vroomshoop gebouwd en wordt vervolgens in zijn geheel getransporteerd naar Zandvoort.Pitgebouw
Het pitgebouw wordt tenslotte uitgebreid door Kondor Wessels Amsterdam. Dit betreft een 1-laagse aanbouw van 8 meter breed en 150 meter lang. Het dak van de uitbreiding wordt uitgevoerd als VIP- tribune. Vanaf deze VIP-tribune worden nieuwe trappen gemonteerd naar de hoger gelegen tribune op het bestaande pitcomplex.

Trots
,,Wij zijn trots om als partner van de Dutch Grand Prix het circuit en de infrastructuur op een niveau te brengen dat past bij een evenement van dit kaliber. Dat doen we met specialisten uit alle gelederen van ons bedrijf. Dit project is voor ons een uitgelezen kans om onze collega’s, toekomstige collega’s en de rest van Nederland te laten zien waartoe we als VolkerWessels in staat zijn”, zegt Alfred Vos, COO VolkerWessels.

Artist impression van de lange zijde van het circuit

Drukdoende
,,Op 14 mei 2019 hebben we samen met de FOM de terugkeer van de Formule 1 naar Nederland aangekondigd. Een internationaal topsportevenement van wereldklasse op het legendarische circuit van Zandvoort. Op het moment zijn we, samen met onze partner VolkerWessels, drukdoende om het circuit en de infrastructuur ook weer van wereldklasse te maken. De kwaliteit en de omvang van VolkerWessels zijn voor ons onmisbaar om dit succesvol en op tijd uit te voeren”, zegt Robert van Overdijk directeur Circuit Zandvoort en Dutch Grand Prix.

Artist impression van het circuit zoals het moet zijn tijdens de Dutch Grand Prix
'

Reacties

article
61956
Verbouwing Circuit Zandvoort vordert gestaag voor Heineken Dutch Grand Prix
De verbouwing van het Circuit Zandvoort voor de Heineken Dutch Grand Prix vordert gestaag. Bouwbedrijf
https://beverwijk.nieuws.nl/lokaal/20191129/verbouwing-circuit-zandvoort-vordert-gestaag-voor-heineken-dutch-grand-prix/
2019-11-29T09:49:25+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2019/11/29094255/20191128-Zandvoort-in-aanbouw-003-005.jpg
Algemeen