Actie bij Tata Steel naar aanleiding van dreigende ontslaggolf

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vanmorgen hebben enkele tientallen boze medewerkers van Tata Steel en vakbondsleden een begin gemaakt met het voeren van acties, dit naar aanleiding van de dreigende ontslaggolf bij het staalbedrijf.

Tata maakte onlangs bekend dat een reorganisatie noodzakelijk is en dat dit ten koste zal gaan van circa 1600 banen in de Nederlandse vestiging. Hierdoor is veel onrust ontstaan. Tata is een van de grootste werkgevers in de regio IJmond.

Bij de acties van vanmorgen werden bij de drie toegangspoorten van Tata Steel (Poort Wenkebach, Kaagpoort en Poort Rooswijk) de personeelsleden even tegengehouden om ze te overtuigen morgen vooral naar de grote FNV-bijeenkomst te komen. Daarbij werden ook flyers uitgedeeld.

De FNV-bijeenkomst zal morgen plaatsvinden op het parkeerterrein van FC Velsenoord, waar een tent wordt geplaatst. Vakbondsbestuurders zullen het personeel daar toespreken.

Reportage NH Nieuws
Mediapartner NH Nieuws was vanmorgen bij de acties in Velsen aanwezig en maakte daar een uitgebreide reportage. Klik hier voor de reportage van NH nieuws.

Reacties