Enquête over proef-afsluiting Alkmaarseweg-Noord

Foto: Google - streetview

Sinds augustus 2019 is de Alkmaarseweg/Rijksstraatweg afgesloten voor autoverkeer ter hoogte van Rijksstraatweg 2-12. Het ging om een proef van vier maanden. De proef is nu bijna ten einde. De gemeente Beverwijk wil nu graag weten hoe men de proef ervaren heeft. Nog steeds een voorstander van de afsluiting? Of  ben me misschien na deze proef van mening veranderd? Vul de enquête in via deze button:

Start enquête
U kunt de enquête tot 13 december 2019 invullen.

Waarom deze proef-afsluiting?
Er wordt te hard gereden!

Op de Alkmaarseweg en de Rijksstraatweg, tussen de Binnenduinrandweg en de Plesmanweg, wordt te hard gereden. Dit levert onveilige situaties op voor voetgangers en fietsers. Met de afsluiting zal de hoeveelheid verkeer afnemen zodat de oversteekbaarheid van de Alkmaarseweg-noord en de Rijksstraatweg ter hoogte van de Maerten van Heemskerckstraat verbetert en fietsers hun route veilig kunnen vervolgen. Hier ging een uitgebreid participatietraject aan vooraf (informatieavond, online-enquete, brieven).

Tijdelijke maatregelen om de proef mogelijk te maken
Met de volgende tijdelijke maatregelen wordt de proef uitgevoerd:

  • Plaatsen obstakel op rijbaan Rijksstraatweg 2-12.
  • Plaatsen neerklapbare paal naast dit obstakel voor doorgang voertuigen nood- en hulpdiensten.
  • Aanleg keergelegenheid Rijksstraatweg voor auto’s.
  • Opheffen afslagverbod auto’s op kruispunt Plesmanweg-Alkmaarseweg.
  • Aanpassing verkeersborden.

Metingen
Zowel vóór als tijdens de proef worden metingen uitgevoerd. Deze metingen geven informatie over de drukte van het verkeer en de snelheid vóór en tijdens de proef. Ook aan- en omwonenden en belanghebbenden worden gevraagd naar hun ervaringen met de proef. Daarnaast wordt onderzocht welke gevolgen de afsluiting heeft op de omliggende wegen. De uitslag van de metingen is belangrijk voor het besluit hoe verder te gaan na de proef.

Reacties