Klimspektakel Egmond-Pier-Egmond in Wijk aan Zee

Foto: Le Champion

Afzien bij het Hoge Duin voor 4000 mountainbikers waaronder wereldtoppers Lars Boom en Timothy Dupont op zaterdag 11 januari tijdens beachbike-klassieker van Le Champion

Duizenden mountainbikers van Egmond-Pier-Egmond komen op zaterdag 11 januari langs Wijk aan Zee. Voor het publiek is het een spektakel om te zien hoe hier de renners het strand verlaten voor een serieuze klim bij het Hoge Duin. Vanaf 11.00 uur worden de eerste renners verwacht bij de 500 meter lange klim van de Rijckert Aertszweg. Ook dit jaar staan er weer wereldtoppers aan de start, zoals Lars Boom en Timothy Dupont.

De klim bij het Hoge Duin is kort en venijnig, heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8% en kent in zijn steilste stuk een stijgingspercentage dat vergelijkbaar is met de Cauberg. Voor publiek bij uitstek een plaats om toprenners en bekenden aan te moedigen! In de wedstrijd kan hier het verschil gemaakt worden. De recreanten meten zich op deze klim met de toprenners en strijden mee in het officiële Buff® klimklassement. De snelste deelnemers winnen hier een Buff® pakket en een hotelarrangement in het hotel waar ze naartoe klimmen, Strandhotel het Hoge Duin.

De start van Egmond-Pier-Egmond is zaterdag 11 januari om 10.30 uur op de Boulevard-Noord van Egmond aan Zee. Het spectaculaire parcours van 38 km gaat tot de Pier in Velsen-Noord en weer terug. De 4.000 deelnemers treffen onderweg veel uitdagingen, zoals strandafgangen, strobalen en trappen. Vele toeschouwers zullen aanwezig zijn om de deelnemers enthousiast aan te moedigen. Inschrijven voor de grootste strandrace van Nederland, georganiseerd door Le Champion, kan via www.egmondpieregmond.nl. T/m 30 december geldt het voordelige tarief, vervolgens geldt t/m 8 januari het hogere tarief.

Volg deelnemers via de app
Als toeschouwer kun je de race nog beter volgen met de Egmond-Pier-Egmond app 2020. Met de LiveTracking functie kunnen supporters de fietsers namelijk realtime volgen. En met de speciale selfietool kan iedereen zijn of haar ervaringen delen met vrienden.

Reacties