Wie wordt IJmonder van het Jaar 2019? Stem Nu!

Foto: Charles Duijff/NHD

Voor de negende keer organiseren de kranten Dagblad Kennemerland en IJmuider Courant, in samenwerking met het Kennemer Theater de verkiezing van de IJmonder van het Jaar.

(bron: Noord-Hollands Dagblad)

Voor die verkiezing zijn twaalf kandidaten genomineerd. Twaalf kandidaten met ieder een eigen verhaal. Stemmen is mogelijk via STEM OP IJMONDER VAN HET JAAR. Er kan nu gestemd worden via de stemknop op deze site.

Zes kandidaten gaan naar de finale op maandag 10 februari in het Kennemer Theater in Beverwijk. Een jury kiest die avond de IJmonder van het Jaar 2019.

Twee poules
Het stemmen kan tot en met 15 januari middernacht. Er zijn twee poules: een poule met kandidaten van boven het Noordzeekanaal en een poule met kandidaten van beneden het kanaal.

De kandidaten boven het kanaal: de Heemskerkers Loes van Dam, Bertus Berghuis en Esther Duineveld, Beverwijker Bas Bloem, Uitgeester Raimon Metselaar en de Velsen-Noorders Pieter Vermoten en Peter Stam.

De kandidaten beneden het kanaal: de IJmuidenaren Johan Zwakman en Marja Korbee, de Santpoorters Bas Kuntz en Riny Bouwmeester en Manon van der Linde uit Driehuis.

Uit elke poule gaan de eerste twee door. En vervolgens de twee kandidaten die daarna, los van hun poule, de meeste stemmen hebben.

Erbij zijn
Op het online stemformulier kunt u als stemmer aangeven of u erbij wilt zijn tijdens de finale. Vul dat goed in, dan kunnen de kaarten worden toegestuurd.

IJmonder van het Jaar
IJmonder van het Jaar is een verkiezing van de kranten Dagblad Kennemerland en IJmuider Courant, in samenwerking met het Kennemer Theater. De verkiezing wordt voor de negende keer gehouden. Vorig jaar won de IJmuidense fotograaf Ed Geels die een kalender had gemaakt met bijzondere foto’s uit Velsen. De opbrengst ging naar het hospicehuis in Santpoort-Noord.

Reacties