Sociaal Team Beverwijk komt naar de Spar in Wijk aan Zee

WIJK AAN ZEE – Als je afgelopen vrijdag supermarkt de Spar in Wijk aan Zee binnenwandelde liep je in de armen van Hans en Willy. Twee leden van het Sociaal Team Beverwijk.

Zij stonden daar voor je klaar met koffie en koek. Ze informeerden iedereen, die op dat moment boodschappen deed, over het Sociaal Team. Zo vertelden Hans en Willy dat je bij het Sociaal Team terecht kunt met vragen over onder andere huisvesting, gezondheid, financiën en onderwijs. Het Sociaal Team denkt dan met je mee over mogelijkheden en oplossingen.

Op de vraag waarom het Sociaal Team in een supermarkt staat zegt Hans: “Het is belangrijk dat mensen kennis met ons maken en dat we een gesprekje aangaan met mensen. Je kunt heel veel dingen in de krant zetten of in een folder, maar het is belangrijk dat mensen je zien, dat mensen je horen en dat we op die manier de bekendheid van ons vergroten zodat we zoveel mogelijk mensen in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen helpen.”

En dat het winkelend publiek graag een gesprekje aanknoopte met de leden van het Sociaal Team was duidelijk. Ook al zal niet iedereen onmiddellijk gebruik maken van de aangeboden diensten. “Tot nu toe kan ik het allemaal zelf, maar je weet maar nooit hoe het verder gaat, want het is fantastisch. De Tweede Kamer kan wel inpakken, toch? Want het Sociaal Team doet alles”, lachte een mevrouw.

Hoe het er afgelopen vrijdag aan toe ging in de Spar ziet u in bijgevoegde video.

Het Sociaal Team Beverwijk is bereikbaar op 06-11035327 of via [email protected]

Reacties