Europees kampioen Ivar Slik aan de start bij Egmond-Pier-Egmond

Foto: Le Champion - aangeleverd

Ivar slik heeft bevestigd dat hij zaterdag 11 januari meedoet aan de iconische strandrace van Egmond aan Zee, via Castricum en Velsen naar de Noordpier bij Wijk aan Zee en weer terug over een afstand van 38 kilometer. De kersverse Europees kampioen strandrace gaat in Egmond voor het eerst zijn Europese trui showen aan het publiek.

De 26-jarige renner uit Bergen zal gebrand zijn om deze thuiswedstrijd te winnen van sterke tegenstanders als Timothy Dupont en Lars Boom.

Het ‘houten wiel’
Met de toevoeging van Bergense Slik verwacht organisator Le Champion een boeiende strijd om de felbegeerde trofee “het houten wiel”. De renner van Monkey Town – à Bloc bekroonde zijn topvorm bij het EK strandrijden in het Franse Duinkerke door drie kilometer voor de streep weg te rijden bij Timothy Dupont (Bel) en Rick van Breda. Dupont was na afloop vurig op Slik door de wijze waarop de Noord-Hollander wegreed. Maar de jury was na het protest van de Belg unaniem: Slik is de nieuwe kampioen. Slik: “Ik wil de strijd nogmaals aangaan met Dupont en de pedalen laten spreken.”Het was niet zo gek dat Slik dit kunstje liet zien tijdens het EK, want hij maakte al een verpletterende indruk op het strand. Zo won hij de Duin tot Duin race en werd hij tweede bij zowel Hoek van Holland – Den Helder als bij de MTB Strandrace in Scheveningen. Vorig jaar werd de Bergenees al derde bij Egmond-Pier-Egmond. Zijn rivaal uit België, Dupont, won echter al twee keer in Egmond.

Samuel Leroux en Emiel Vermeulen
Naast de beste Nederlandse strandrijders, doen er ook sterke Belgische en Franse renners mee bij de grootste strandrace van Nederland. De Frans kampioen op het strand, Samuel Leroux, komt naar de Noord-Hollandse kust en neemt zijn Belgische ploeggenoot Emiel Vermeulen mee. Beide zijn prof voor de ploeg Natur4Ever – Roubaix Lille Métropole . Bij het EK strandrijden eindigde het duo als zesde en zevende. Zij zijn de gevaarlijke outsiders in het startveld bij Egmond-Pier-Egmond. Kortom: er wordt nu al uitgekeken naar dé strandrace van het jaar.

Reacties