Nieuwsjaarsduik Wijk aan Zee 2020: Rennen, duiken en heel snel aan de erwtensoep

Hardlopend het zeewater in en daarna, geschrokken van de watertemperatuur van 6 graden, razendsnel aan de erwtensoep. Dán weet je pas écht dat het nieuwe jaar is begonnen!

De traditie is niet meer weg te denken: de Nieuwjaarsduik. Dit jaar op maar liefst 127 plekken in Nederland. Het begon ooit in 1960 in Zandvoort met een handjevol mensen, maar nu is alleen Wijk aan Zee al goed voor zo’n 1200 deelnemers. Daarmee is de badplaats (letterlijk) onder de rook van Tata Steel wel meteen een van de grotere Nieuwsjaarsduiklocaties.

Het was gisteren weer het vertrouwde beeld: 1200 man had zich verzameld op het strand voor Strandpaviljoen SunSea en gaf zich volledig over aan een feestelijke warming-up. Niet geheel overbodig want de temperatuur was weliswaar niet echt winters (voor een sneeuw en ijseditie moeten we echt ver terug in de tijd) maar met een nog wat resterende nevel was het nou ook niet het meest uitnodigende weer om in slechts badkleding gehuld rond te lopen.

Na het startschot was de motivatie onder de deelnemers dan ook groot om heel snel het zeewater in, en nog veel sneller het zeewater uit te gaan om zich vervolgens vol overgave te storten op de corebusiness van hoofdsponsor Unox, de onvolprezen erwtensoep.

Videoregistratie SPOT!
Aanwezig op het strand van Wijk aan Zee was SPOT! (Youtubekanaal). Klik op de hoofdfoto bovenaan dit artikel voor de videoregistratie van de Nieuwjaarsduik Wijk aan Zee gemaakt door SPOT!

Reacties