Tata Steel Chess kondigt zich aan met Meet and Greet met Anish Giri

Foto: Wim Meijer Fotografie

Schaakliefhebbers welkom om plaats te nemen achter het bord tegenover topschaker Anish Giri tijdens Meet and Greet in ‘Tata Steel Chess gaststad’ Eindhoven. Ook grootmeester Jorden van Foreest en schaakexpert Hans Böhm aanwezig.

De 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament kondigt zich weer aan. Vanaf vrijdag 10 januari verzamelen zich weer ’s werelds beste schakers in Wijk aan Zee om met elkaar te bepalen wie als eerste in dit nieuwe decennium het ‘Wimbleton van de schaaksport’ op zijn of haar naam mag schrijven.

Uitgesproken favoriet is regerend wereldkampioen en zevenvoudig toernooiwinnaar in Wijk aan Zee de Noor Magnus Carlsen. Maar ook de Nederlander Anish Giri mag niet worden uitgesloten als kanshebber op de eindoverwinning. Inmiddels eindigde hij al viermaal op de tweede plaats en zal er zeker op gebrand zijn om een keer op het bovenste treedje te eindigen.

Anish Giri en Magnus Carlsen tijdens hun onderlinge treffen in 2019

Meet and Greet Anish Giri bij PSV in Eindhoven
Voor Anish wordt het inmiddels de twaalfde keer dat hij acte de présence geeft in Wijk aan Zee en heeft zich als zodanig ontwikkeld tot een pure ambassadeur van het iconische schaaktoernooi. Als zodanig zorgt hij dinsdag 7 januari dan ook alvast voor een ‘opwarmertje’ in de vorm van een Meet and Greet in Eetcafé De Verlenging in het Philips Stadion in Eindhoven.
Er is gekozen voor deze nogal ‘uit de route liggende’ locatie omdat daar, in het Philips Stadion, op donderdag 16 januari de 5e ronde wordt gespeeld van het Tata Steel Chess Tournament  in het kader van ‘Chess On Tour’.

Hans Böhm tijdens de Meet and Greet in 2019 in Alkmaar

Tijdens de Meet and Greet kunnen schaakliefhebbers de beste schaker van ons land ontmoeten. Giri wordt vergezeld door grootmeester Jorden van Foreest, de tweede Nederlander in de Tata Steel Masters dit jaar. Ook schaakexpert Hans Böhm en toernooidirecteur Jeroen van den Berg zijn van de partij. Schaakliefhebbers kunnen tijdens de Meet and Greet ook achter het bord plaatsnemen om een partij te spelen tegen Giri, Van Foreest of Böhm.

Tijd, locatie, entree (gratis)
Het evenement is voor iedereen vrij toegankelijk en vindt plaats van 10.30 uur tot 12.30 uur. Eetcafé De Verlenging bevindt zich aan de Frederiklaan 10A, 5616 NH  Eindhoven. Op donderdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters in het Philips Stadion hun 5e ronde van het Tata Steel Chess Tournament.

Reacties