Kunstenaar Ina Zwart geef workshop zeefdrukken bij het Lucasgilde Beverwijk

Foto: Lucasgilde

Vanaf maandag 20 januari start het Lucasgilde Beverwijk voor de zesde keer met een korte cursus zeefdrukken. De cursus wordt gegeven door de regionaal bekende kunstenaar Ina Zwart.

De eerdere vijf cursussen zeefdrukken bij Het Lucasgilde zijn zo positief ontvangen dat men heeft besloten om weer een viertal maandagavonden  in te plannen. Deze workshop kan gezien worden als een mogelijkheid om nòg een keer deel te nemen, maar ook nieuwe deelnemers kunnen gewoon aansluiten

Het principe van de zeefdruktechniek is doordruk. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen.  Men brengt de inkt of de verf op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Het principe is vrij eenvoudig, zeker als je uit gaat van eenvoudige sjablonen. Zeefdruk is een mooie techniek waarmee je zowel schilderachtig als heel strak kunt werken. Met gevoel voor kleur en compositie kun je al snel mooie drukken maken.

De cursus start op maandag 20 januari 2020. Tijd: 19.00 – 21.00 uur. Plaats: atelier Kerkplein 3 te Beverwijk (gebouw Centrum van de Kunsten). De prijs van € 65,- voor vier avonden is inclusief materiaalkosten. Aanmelden kan via het emailadres van het Lucasgilde: [email protected].

Reacties