Bazaar-directeur George Zapantoulis geschrokken maar blij met controle NVWA

Foto: Wim Meijer Fotografie

Afgelopen zaterdag vond op De Bazaar in Beverwijk een groots opgezette controle plaats door tientallen medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

In totaal werden er 93 levensmiddelenbedrijven en restaurants gecontroleerd. Vijf restaurants werden onmiddellijk gesloten vanwege ernstig gebrek aan hygiëne. Nog eens 22 andere restaurants kregen een boete en 39 ondernemers kwamen er met een waarschuwing vanaf. De gedachte dat er op De Bazaar iets structureel mis zou zijn met ongediertebestrijding en hygiënebeleid is op zich dan ook niet vreemd.

George Zapantoulis, directeur van de Beverwijkse Bazaar, spreekt dit echter tegen. In een persbericht als reactie op de bevindingen van de NVWA en de daarop volgende berichten in de pers schrijft hij:

“Anders dan in de pers wordt gemeld, is De Bazaar vanzelfsprekend structureel bezig met ongediertebestrijding. Zo zijn er eigen gediplomeerde ongediertebestrijders in dienst en is er een doorlopend contract met de professionele ongediertebestrijder Rentokil. Zij komen iedere vrijdag op De Bazaar voor uitvoering van het bestrijdingsprotocol. Daarnaast adviseren en informeren zij winkeliers op het gebied van ongediertebestrijding. Winkeliers wordt de mogelijkheid geboden advies te vragen en zij kunnen desgewenst gebruik maken van de diensten van Rentokil.

De Bazaar zorgt voor goede afdichting van de winkels door middel van rolluiken en rubbers. Deze rubbers zijn een bekende zwakke plek en worden daarom permanent gecontroleerd en waar nodig vervangen.

Medewerkers en directie van De Bazaar hebben zaterdagochtend direct alle medewerking verleend aan de grootscheepse controles. Wij zijn geschrokken van de bevindingen van de NVWA. Wij onderschrijven het belang van dergelijke controles en zijn blij met dit goed werkende controlesysteem”.

Tenslotte benadrukt George Zapantoulis  dat, los van alle inspanningen van De Bazaar, het toch de verantwoordelijkheid is van de individuele winkeliers om de hygiëne in acht te nemen.

Klik HIER voor de reportage en interview met George Zapantoulis van mediapartner NH Nieuws.

Reacties