Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

Foto: Tata Steel

Op dinsdag 21 januari kunnen jongeren en degenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Tijdens deze Open Dag staan de deuren van de Academy van 15.00 tot 20.30 uur open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek.

De opleidingen van Tata Steel zijn ook zeer geschikt voor zij-instromers. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality. Het is ook mogelijk om een kijkje te nemen bij de Technische Dienst of in een van de fabrieken.

Ook zij-instromers van harte welkom
Degenen die een carrièreswitch overwegen en zich willen laten omscholen voor een baan in de techniek wordt aangeraden om een kijkje te komen nemen op de Open Dag. Het leer-/werktraject van Tata Steel is namelijk ook erg aantrekkelijk voor zij-instromers, gezien het feit dat Tata Steel een volledig betaalde opleiding biedt, waarbij je vanaf je eerste dag ook een salaris ontvangt, een landelijk erkend MBO-vakdiploma haalt en een baangarantie met goede doorgroeimogelijkheden krijgt. Tijdens de Open Dag kunnen zij-instromers in gesprek gaan met leerlingen die hen zijn voorgegaan en het roer om hebben gegooid om carrière te gaan maken in de techniek. In een van de fabrieken op het terrein kun je zien waar je als bijvoorbeeld procesoperator komt te werken na het voltooien van je opleiding.

Reacties